Blokování portu ve Win XP.
Moderátor: Moderátoři
Blokování portu ve Win XP.
otevřené porty 53 a 80, u portu 2000 aktivní - podezření na trojan
nezávislý test na jiném webu:
Not shown: 4997 closed ports
PORT STATE SERVICE
53/tcp open domain
80/tcp open http
2000/tcp open cisco-sccp
Porty 53 a 80 jsou standardně používané pro přístup na web a pro systém ale 2000 cisco (telefonní služba kterou nepoužívám) se mi zdá podezřelý. Projel jsem PC NODem a ComboFixem ale vir se neobjevil.
Dotaz - používám PC Tools Firewall v.7, pokusil jsem se do základního profilu přidat pravidlo pro blokování portu 2000 v obou směrech, protokol TCP/UDP ale port je stále otevřený. Neví někdo kde je chyba nebo jak trvale blokovat porty třeba v registru? Zkoušel jsem to z příkazového řádku ale po restartu se port znovu otevře.
- pocitujlasku
Na kontrolu, ake porty mas otvorene je dobre pouzit prikaz netstat (presne parametre si pozri v helpe, v Linuxe pouzivam -an). Kde ti ukaze listen, tak na ten port mas otvoreny, resp. visi tam nejaka sluzba. Ak je pri lokal address 127.0.0.1 - dovoluje to pristup len z tvojho pocitaca, nie zo siete.
Příkaz "netstat" vypsal pouze známé procesy na známých portech takže je vše v pořádku. Zkusil jsem taky prográmek Cports portable který vypíše detailní informace o portech a souvisejících službách.
Tím považuji věc za vyřešenou ale případná informace jak trvale zakázat porty přímo bez firewallu by se mohla hodit.
- pocitujlasku