je to muj prvni prispevek zde takze vas silence zdravim. Chci rict, ze nejsem zadnej odbornik. Umim si neco spajet podle navodu, postavit, ale musi to pak fungovat jinak mam velkej problem. Proste se mnou radsi po lopate
No mam par problemu. Stavim si predzesilovac s LM1036N dle tohoto navodu: http://pandatron.cz/?620&korekcni_stere ... vac_hifi_2
Kdyz jsem to ozivil vse fungovalo jak ma, ale nefunguje mi Loudness (nebo jak to nazyvaji- fyziologicka regulace bsu, vysek pri male hlasitosti.
Nemohl jsem neco v tom IO odpalit tim, ze jsem tam nemel prepinac nebo jumper? Proste jsem ty vyvody nemel zapojeny. Az podruhe jsem tam dal prepinac a uz to nefunguje. V navodu je videt, ze tam je jumper nebo ten prepinac a ja to zkousel tak, ze jsem ten pin 7 mel nezapojen (spravne ma byt bud uzemnen nebo ma byt na napeti).
datasheet: http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lm1036.pdf
2. Druha otazka
ten predzesak ma vystupni napeti 1,0 V a ja jsem dostal postavenej modul zesilovace ZSD1514 2x50W (davno se nevyrabi) s koncakama TDA1514a
No a ten zesak ma v parametrech Vstupni citlivost (P-50w, Rz-4ohm)-500mV a predzesilovac ma vystupni napeti 1,0V. Tak se chci zeptat jestli to nevadi, nebo jestli tam musim dat nejakej odpor nebo neco. No a aby toho nebylo malo tak ja nebudu mit 4ohmovy bedny ale klasicky velky tesly 8mi ohmovy. Zesak by to mel dat. Pisou ze minimalni zatezovaci impedanc je 4 tak to utahne a stejne naplno nikdy nepojede.
Ja si to proste spocitat neumim vsechny ty vstupni a vystupni citlivosti a napeti.
3. Nekdo nekde na foru rikal, ze lepsi nez LN1036 je LN1035 protoze nema vystupni napeti 1,0V ale 3,0V a ze ma tedy lepsi vybuzeni nebo jak se to nazyva. A ze se da nahradit. Pin-out datasheet jsem srovnaval a jsou fakt "stejny" To je ale ta sama otazka. Pokud ma 3V, tak jestli ho muzu pripojit k tomu zesilovaci, kterej ma v parametrech jak jsem psal vstupni citlivost 500mV pri Rz-8ohm a 50ti watech. Je opravdu netusim jestli je problem u LM1036 -1V nebo LM1035- 3V , kdyz to zapojim na zesak, kterem ma udaj 500mv. Treba mi reknete, ze to bude hrat blbe, nebo, ze to vubec nevadi. Jak pisu- umim to podle navodu postavit, ale reseni nejakych vyvstalych problemu uz jsem nucen nechat na jinych.
Proste jsem dostal ten modul zesilovace, jak blbec jsem zacal stavet predzesak a az potom jsem si zacal vsimat vsech tech dat. Tak nevim jak je to s kompatibilitou tady tech dvou modulu a co mam pripadne udelat, aby to hralo tak jak ma.
Omlouvam se, pisu vzdycky obsirne, tak snad to neodradilo. Diky.