Autorádio ROADSTAR
Moderátor: Moderátoři
Autorádio ROADSTAR
Nemá s tím někdo skušenosti?Říkal jsem si,že bych tam dal k motorku odpor který by motorek zpomalil,tím by to stačil včas zabrzdit,ten přilepenej doraz už nikdy nebude držet jak v původním stavu,tak mám obavy.
Před chvílí jsem si četl příspěvky ohledně otočnýho talíře věže AIWA,kde byla údajně závada právě ve spomalovacím odporu k motorku,ale myslím že tohle je jiná situace a spíš je to chyba výrobce že je to tak rychlý.
Koncáky jsem měřil a fungují,jsou mechanické.
vyřešeno,koncáky spínají,ale ted stojím před problémem,že i když to najede na koncáky,motor ještě chvíli běží a je tam spojka která proklouzne,proto ten přilepenej nevydržel,motor jede asi ještě 0,5-1s po najetí na koncák,má to tak zřejmě fungovat,zkoušel jsem to i ručně a vždy ještě chvíli běžel asi aby dosáhl 100% koncové polohy,na vysunutí dvírek to funguje vždy,ale má li je zasunout,nechce se mu.Soused říkal,že blbne tlačítko,ale já už vím že blbne on.
Po najetí na koncák a zabrání přes spojku se převody trochu zakousnou do sebe a na jednu stranu to motor utáhne,ale na druhou to neutočí,je tam asi proudová ochrana,která to vždy po chvíli vypne a možná by ji chtělo trochu doladit,aby pustila více proudu,když jsem to zkoušel na zdroj,tak motorek bez problémů vyjel z obou poloh,přes rádio když jsem šneku pomohl jen o půl otáčky,tak to jelo bez problémů.
Jenže nemám schéma asi to bude tápání na dýl.
Jinak ta krabička je měnič a jde z něj 2×35V,mimo je asi kvůli rušení.