Zdravím,
zhruba 1 rok a 3 měsíce jsem majitelem
tohoto 50W LED reflektoru a mohu po nějakých testech říct, že ten relativně masívní chladič (cca š. 25 x v. 18 x v. žeber 2,5 cm) - vč. vlastního rámu - stíhá bezproblémově uchladit tu LED-ku i při velmi dlouhém svícení... Pro názornost obr. zadní str. reflektoru - viz.níže (na snímku je podobný typ, jiného barevného provedení).
Zhruba po 1 roce od zakoupení přestala svítit LEDka - odešla do křemíkového nebe (měl jsem ho opět otevřený, abych prověřil, jestli jde o ten proudový zdroj, či o LED). Reklamace byla vyřešena za 5 dní!!! V pátek jsem psal e-mail, následující týden - v pondělí jsem ho odeslal a v pátek dorazil opravený. Čuměl jsem jak Babica do trouby... Otevření zadního krytu reflektoru je možné - bez ztáty záruky. Počítá se totiž i s výměnou kabelu za delší. Dodávaný kabel délky 0,5 m, u tohoto reflektoru v ceně (původní) 2k5 kačen, mě opravdu dostal! Měnil jsem ho za delší, stejného typu.

Při prvním otevření toho zadního krytu mě málem trefilo. Jednotlivé licny (např. od spínače z PIR čidla, fáze a napájení zdroje LED) byly pospojovány humpoláckým stylem - 1cm konce odizolovány, stočeny do sebe a takovéto "spoje" strčeny do tenkostěnné, průsvitné čepičky z tvrdého plastu a slisovány. Samozřejmě, že tyto čepičky byly na bocích prasklé a jednotlivé dráty z licen čuměly ven z té čepičky!! Vše jsem odcvakal a pospojoval pořádně, zapájel a izoloval smršťovačkou. I na tohle jsem je v tom e-mailu upozornil.
Obecně jsem byl k těmto LED reflektorům poměrně skeptický a nečekal nic závratného, ale...! Po testech, následné instalaci na zeď a zapnutí večer, mě doslova uchvátil. Má velmi široký úhel osvětlení do všech stran (od oka 160° vertikálně i horizontálně) a hlavně téměř rovnoměrně osvětluje celou plochu. Už to není ta bedna s halogenovou trubicí, která osvětluje hlavně střední část plochy, na kterou je nasměrována a dál od středu viditelně světlo slábne... Fakt jsem na to čuměl jak tatar, byla to pro mě obrovská změna. A co se týká toho srovnání Watáže LEDxhalogen pro hooodně zhruba stejné osvětlení plochy, tak bych to viděl opravdu na 1 : 5÷6. Již jsme zde, na EB i řešili tu parabolu LED reflektorů ...