odstranění následků kouření

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
radioelectrum

odstranění následků kouření

#1 Příspěvek od radioelectrum »

Jistě se ti z Vás kteří stejně jako já nekouří a kouření je jim nepříjemné setkali s tím jak vyčistit nějaký přístroj který smrdí kouřem.

Mám tady polyskop ŠK1 a generátor philips PM5326 které jsou silně smrdící po kuřákovi z bytu kde vše bylo jako by tam explodovala hnědá barva.
Ještě jsme je ani nezapnul, zatím jsou ve sklapě v igelitu a vymýšlím jak je "detoxikovat".
Strčit celý přístroj do benzímu či ředidla vidím jako dosti drastické, rozebrat to na prvočinitele se mi nechce.
Poraďte jak na to.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Habesan »

Ten sklep a igelit k řešení problému nijak nepřispívají.
Ten sajrajt je těkavý, nech to někde na čerstvém vzduchu, při mírnějším zamoření stačí přístroj na pár hodin zapnout.

Z rozpouštěděl bych použil raději jen IPO (a štětec).
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
mihal

#3 Příspěvek od mihal »

Je to decht ulepený na povrchu. Rozmontovať, citlivé a nasiakavé časti bokom, zvyšok na hodinu do vody so sódou, oplach čistou vodou a sušiť, ak bude nejaký bordel ešte ulepený na povrchu tak po sóde pranie mydlovou vodou - štetec - hubka, oplach a sušiť.. Konštrukčné časti od tesly mávali povrchovú upravu a tento postup im neuškodí.
kevin_mitnick

#4 Příspěvek od kevin_mitnick »

Na cigaretovy dehet nasaknuty hluboko v necem pomaha nejlepe ozon. Kdyz jsem daval do poradku byt po strejdovi - tezkem kurakovi co dal za den tri krabicky, pujcil jsem si ozonovy generator, zapnul casovacem uprostred bytu na 24 hodin a nejak to dalo pryc i dehet usazeny ve zdech a nabytku... Jen se silne nedoporucuje lezt dovnitr driv nez 24 hodin po vypnuti generatoru... Ja to tenkrat mel pujceny od tyhle party: http://www.lifeox.cz/
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“