Napájanie antény cez rozdeľovač

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Duvsan

Napájanie antény cez rozdeľovač

#1 Příspěvek od Duvsan »

Anténa s predzosilňovačom rozvedená pre tri prijímače cez dva klasické rozbočovače s feritovými krúžkami vo vnútri. Každý settopbox má aktivované napájanie. Až včera ma napadlo, či nedochádza k js. sýteniu feritov v rozbočovačoch. Môže to tak zostať, alebo by som to mal oddeliť?
Tiež uvažujem anténu napájať spolu s routerom, samozrejme to oddeliť tlmivkou a blokovať keramikou. Možno by to bolo najlepšie. Snáď adaptér neutrpí.
Prosím názory. Dík
mi-ro

#2 Příspěvek od mi-ro »

V rozbočovači bývá jedna cesta "U"-průchozí pro napájení a jedna oddělená kondem. Co máš za provedení? Pokud jsou všechny průchozí, vrací se ti napájení na vstupy vypnutých STB. Jinak proudem 10-20mA co si říká předzes ferit nepřesytíš.
..to bude jen ňákej odpůrek
Duvsan

#3 Příspěvek od Duvsan »

Mám tie obyčajné a s napájaním je to tak. Uvažoval som, či to nemám oddeliť, ale zatiaľ sa nič nestalo. Asi to zavesím k tomu routeru.
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

Nemůže dojít k přesycení feritu, protože ty dva závity, kterými případně může protékat proud, nestačí vytvořit takovou intenzitu magnetického pole, aby to s feritem něco udělalo. Pokud vůbec ve feritovém jádru nějaké stejnosměrné sycení vznikne: obvykle totiž tím "vinutím" žádný stejnosměrný proud vůbec neteče a když už, tak neškodný.
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Pripojit antenny zosilnovac medzi dva spinane zdroje (jeden v zasuvke a druhy vnutri v routeri) sa mi nezda ako dobry napad.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“