obrazovka oravan
Moderátor: Moderátoři
-
Peta-cb
- Kontaktovat uživatele:
obrazovka oravan
-
Návštěvník
originál Japan a později *replika* vyráběná v NDR.Zatím co původní
obrazovky ještě slouží,ty z NDR jsou již slabé.Je zde tedy také problém
jejich zaměnitelnosti ???Rerton v Rožnově je nabízí.Jen teď záleží,kolik penízků je majitel ochoten investovat ???Možná někdo něco doma má,jen bys měl opsat její správný název - typ.Název obrazovka moc neříká...
urbanek píše:Zkusil bych původní obrazovku zregenerovat. Tyto obrazovky jdou regenerovat docela dobře - mě se podařilo u dvou těchto obrazovek dosáhnout regenerací velmi slušný obraz. Jak dlouho to vydrží nevím, za zkoušku to stojí.
To teda nevím,ty NDRácký mrchy právě moc dobře regenerovat nešly.....ale za zkoušku nic nedáš.
Re: oravan
Peta-cb píše:jo když to já nevim jak a čím...ona už nereaguje ani na zvýšení kontrastu na mod.G;
Ahoj.
Zkus ji přižhavit, odmotat půlku závitů na tlumivce ke žhavení obrazovky, nebo ji nahradit rezistorem cca 1R5-2R2/3W. Zatím to většinou pomohlo.
S pozdravem, T.
Re: oravan
tonyab píše:Peta-cb píše:jo když to já nevim jak a čím...ona už nereaguje ani na zvýšení kontrastu na mod.G;
Ahoj.
Zkus ji přižhavit, odmotat půlku závitů na tlumivce ke žhavení obrazovky, nebo ji nahradit rezistorem cca 1R5-2R2/3W. Zatím to většinou pomohlo.
S pozdravem, T.
no prave , toto delaji amateri a fuseri prizhavi vyinkasuji 500,- a po tydnu to mam na dilne pak to nejde ani zregenerovat.
Mám takhle přižhavenou Oravanku už přes 7let v kuchyni (cca 1hod denně), přibastlené dálkové od Atollu, plná spokojenost.
Jinak si myslím, že tohle fórum je snad hlavně pro amatéry a fušeráky, pokud ne tak které?
S pozdravem, T
Specielně u těchto NDRáckých obrazovek se mi podařilo zvednout jas i kontrast nejmíň o 100%. Není to asi ten nejsprávnější způsob regenerace, ale funguje to a nejsou potřeba žádné drahé přístroje. Povedlo se mi tímto způsobem oživit i obrazovku která už byla půl roku přežhavovaná.