RTC DS1302 a nastavení trickle charge registru *Vyřešeno*

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
forbidden
Kontaktovat uživatele:

RTC DS1302 a nastavení trickle charge registru *Vyřešeno*

#1 Příspěvek od forbidden »

Hraju si s tímto RTC a pokoušel jsem se zapnout dobíjení externího záložního zdroje. Nakonfiguroval jsem trickle charge registr, ale na výstupu stále není napětí. Posílám tam kombinaci '10100101' (zapnout, jedna dioda, 2 kΩ). Prošel jsem datasheety od Dallasu i Maximu a nikde nic jinýho není, už si začínám myslet, že je obvod vadnej. Komunikace mi jinak samozřejmě funguje. Zkoušel jsem se zapnutím počkat i pár sekund po náběhu napájení, ale stále nic.

Díky za každou radu.
Naposledy upravil(a) forbidden dne 22 srp 2013, 21:12, celkem upraveno 1 x.
ok1hga

#2 Příspěvek od ok1hga »

forbidden píše:Hraju si s tímto RTC a pokoušel jsem se zapnout dobíjení externího záložního zdroje. Nakonfiguroval jsem trickle charge registr, ale na výstupu stále není napětí

a nemá tam být nejdříve připojen akumulátor s nějakým minimálním napětím pro spuštění nabíjení ?
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od forbidden »

Taky mě to napadlo, jenže v datasheetu popisují možnost připojení supercapu a ten samozřejmě může být úplně vybitej. Ale vyzkouším tam dát 3 V lithiovku, jestli to vůbec ten RTC bude napájet při odpojení hlavního napájení.
css

#4 Příspěvek od css »

Parkrat jsem DS1302 pouzil ve spojeni se superkapacitorem 0,22F, nastaveni bylo stejne, jako pises ty (1x dioda + 2K) a vzdy to fungovalo napoprve, i kdyz je zalozni kapacitor uplne vybity. Budto je tvuj Dallas po smrti a nebo tam mas nejakou chybu.

Vic me u tohoto RTC a zrejme i ostatnich (podle datasheetu) od Dallasu stve fakt, ze krystal 32kHz MUSI byt se zatezovaci kapacitou 6pF a nevyhovi proto vetsina krystalu 32kHz/12,5pF prodavanych vsude mozne. Samozrejme jsem vyzkousel ten 12,5pF a hodiny pak velice znatelne "ujizdi". Koupit 6pF krystal neni uplne jednoducha zalezitost :?
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od forbidden »

Krystal mám na testy zatím nějakej šuplíkovej. Možná by šel doladit externíma kondenzátorama. Chybu v zapojení nemám, není snad ani jak udělat. V komunikaci snad taky ne, když zapisuju do jiných registrů bez problémů, tak snad bych měl zapsat i do toho řídícího. Ale můžu to zkusit v programu zpětně načíst, ať mám jistotu.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od forbidden »

Už mi to funguje, byla chybka v programu, zrovna u toho řádku s nastavením registru jsem měl místo MOVWF jen MOVF. Nevšiml jsem si toho. :oops: Blbej assembler. :lol:
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“