FTDI Vinculum

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
popest

FTDI Vinculum

#1 Příspěvek od popest »

Zdravim,

nemate nekdo zkusenosti s timto USB host cipem od FTDI nebo jemu podobnym?

Hledam neco, k cemu budu moci pripojit USB zarizeni postavene na FT232R prevodnku abych mohl s tim USB zarizenim komunikovat pomoci MCU.

Nejsem si uplne jisty zda to tohle Vinculum zvladne, psal jsem i na tech. podporu FTDI ale zatim bez odezvy. Pro komunikaci se zarizenim postavenym na FT232R pres pocitac je traba nainstalovat jejich ovladace (virtualni COM port). Trochu doufam, ze to Vinculum samo pozna o co jde (stejny vyrobce) a komunikovat s tim dokaze.

Diky za odpovedi.
popest

#2 Příspěvek od popest »

Tak jsem dostal odpověď od FTDI. Lze použít Vinculum 2. Vše potřebné obsahuje ve svém firmware. Nicméně s tím Vinculum 2 opatrně. Podle různých komentářů je to dost zabugovný hardware resp. i ten toolchain má dost chyb...

Např. podle ERRATY nelze použít režim SPI slave (tzn. procesor je master), chyba má být opravena v revizi chipu B, co jsem ale koukal, stále se prodává revize A (chyba známá od r. 2010), ale UART by měl jít bez problémů. Co se týče chyb v toolchain, tak komentáře už jsou 2 roky starý a současně to je ve verzi 2 SP1, takže snad už jsou chyby vychytaný.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“