Policejní virus...
Moderátor: Moderátoři
Policejní virus...
http://www.ceskatelevize.cz/zpravodajst ... ni-pokuty/
- weed_smoker
Horší je virus/spyware FINFISHER:
http://www.youtube.com/watch?v=oNsXKPHBR3s
- to čéka dost vyděsí, nejdřív si myslí, že někoho nasral a udal ho za tu trochu nelegální hudby a pod. Pak jeden zjistí, že to je sračka a začne se bát o data. Pak neví, co s tím, počítač se s ním nebaví...
- taky mně vadí, že jsem kvůli tomu zařval na svou krásnou, hodnou fenku, ať nevotravuje, že nemám čas. Je hodně citlivá... To pak bylo omlouvání...
- že jsem přišel o drahocené čas.
- a že tyhle hajzlíky, co tímhle tolik škodí, nikdo nevyhmátne a nezkope jim prdel do špičata.
A tak jsem si spíš tak přišel ulevit, snad to nevadí.
Jinak, zbavil jsem se toho v nouzovým režimu- po restartu jsem vybral windows (mám xp), ťukl F8, našel si v msconfigu (start- spustit- napsat msconfig a potvrdit) v záložce "po spuštění" věci, co tam nepatří, no a po normálním spuštění jsem ty hnusy zlikvidoval eset online scannerem. Ale jsu teda počítačová lama, třeba to jde udělat líp, a třeba zase můj návod bude fajn pro jinou totální lamu.
PS: Asi na ten malware nemám zase takový štěstí, jako mnozí jiní, takže fakt nervák...
https://chiptron.cz - novinky ze světa elektro (Arduino, Raspberry Pi, ESP8266, STM32, ESP32...)
Peťus
- monterjirka
Ale toho Xindla, co se snaží tahat nějaké obrázky z HTTPS://HOSTMYJS.BIZ .... se nějak zbavit nemůžu, vždycky se tam zase někde protlačí a otravuje...
Problém je, že to je hodně stará instalaca, už se to neumí samo aktualizovat, nekamarádí se to s mnohým hardwérem, nevím jak instalovat softwérstvo a tak podobně. Mám v tom wobrazovku s blbýma barvama, divně roztaženó... ...atd... A faktem taky je, že potřebuju valit, dělat, nezdržovat se (ani hrozně dlouhým spouštěním toho Linuxu).
Ale dobře, doplatil jsem na blbó hlavo. Ačkoli to přísloví, že za blbó hlavo trpí celý tělo, totálně neplatí (obyčejně spíš trpí ti ostatní), tak existují výjimky, a to byl ráno můj případ.
PS: Lolinka je pořád ještě uražená. To je hrozný. Pes je skoro horší než ženská...
monterjirka píše:Docela dobře se s tím dokáže poprat RogueKiller, pokud se s tím někdo nechce "patlat ručně".
Ale toho Xindla, co se snaží tahat nějaké obrázky z HTTPS://HOSTMYJS.BIZ .... se nějak zbavit nemůžu, vždycky se tam zase někde protlačí a otravuje...
Dík za námět pro mě (a další). Třeba někdo bude vědět co a jak pro Tebe.
PS: Obnovení, jak se píše v tom tématu na první stránce, nepřipadá v úvahu. To jsem zkusil jednou a byl průser. Vlastně skoro denně na svým stroju udělám nějakou prácu, skoro denně vyrobím nová data. Obnovení, kdysi dávno, mě o tohle všechno okradlo...
Teď už rok dělám na jedné takové věci. Když něco neklapne, hrozně by to bolelo. Ano, zálohuju to na flašce, ale aj ta práca za třeba týden stojí za to... Si už fakt normálka pořídím ten externí hadr a fláknu tam úplně všecko...
monterjirka píše:Docela dobře se s tím dokáže poprat RogueKiller, pokud se s tím někdo nechce "patlat ručně".
Borci, nevěděl by někdo?
Stačí vymazat pložku z registrů + patřičné soubory. Používám např. miniXP z USB, kde si připojím i registry z napadeného PC.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill