Policejní virus...

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jura80
Kontaktovat uživatele:

Policejní virus...

#1 Příspěvek od jura80 »

Už jste tu zákeřnost někdo chytil? Já dneska ráno, a absolutně nevím, odkud (na pochybný stránky skoro vůbec nechodím, dokonce nepoužívám ani antivirus). Né že mě zdrbete, že nepoužívám antivir. Mám staré notebook, mám to na prácu, takže musí běžet rychle, a ne se nosit jak exkrement na lopatě...

http://www.ceskatelevize.cz/zpravodajst ... ni-pokuty/
Nejsu žádným fóristem, ale když něco negómu, tož, přindu se zeptat. A když se nesnesitelně nudím, nebo když jsu na plech, někdy se může stát, že se i pokusím poradit. Zdraví Jura!
jandu

#2 Příspěvek od jandu »

No, na to, že je to už asi dva roky starý výrus, si na tom dobre .......
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
weed_smoker

#3 Příspěvek od weed_smoker »

Nehytil,ale znám ho-nazývá se to RANSOMWARE (ransom=vydírat/výkupné).
Horší je virus/spyware FINFISHER:
http://www.youtube.com/watch?v=oNsXKPHBR3s
jura80
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jura80 »

Mě jen dost exkrementuje, že:

- to čéka dost vyděsí, nejdřív si myslí, že někoho nasral a udal ho za tu trochu nelegální hudby a pod. Pak jeden zjistí, že to je sračka a začne se bát o data. Pak neví, co s tím, počítač se s ním nebaví...

- taky mně vadí, že jsem kvůli tomu zařval na svou krásnou, hodnou fenku, ať nevotravuje, že nemám čas. Je hodně citlivá... To pak bylo omlouvání...

- že jsem přišel o drahocené čas.

- a že tyhle hajzlíky, co tímhle tolik škodí, nikdo nevyhmátne a nezkope jim prdel do špičata.

A tak jsem si spíš tak přišel ulevit, snad to nevadí.

Jinak, zbavil jsem se toho v nouzovým režimu- po restartu jsem vybral windows (mám xp), ťukl F8, našel si v msconfigu (start- spustit- napsat msconfig a potvrdit) v záložce "po spuštění" věci, co tam nepatří, no a po normálním spuštění jsem ty hnusy zlikvidoval eset online scannerem. Ale jsu teda počítačová lama, třeba to jde udělat líp, a třeba zase můj návod bude fajn pro jinou totální lamu.

PS: Asi na ten malware nemám zase takový štěstí, jako mnozí jiní, takže fakt nervák...
Nejsu žádným fóristem, ale když něco negómu, tož, přindu se zeptat. A když se nesnesitelně nudím, nebo když jsu na plech, někdy se může stát, že se i pokusím poradit. Zdraví Jura!
petus
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od petus »

windows?
Pokud něco chcete a neodpovídám,pošlete SZ :)
https://chiptron.cz - novinky ze světa elektro (Arduino, Raspberry Pi, ESP8266, STM32, ESP32...)
Peťus
monterjirka

#6 Příspěvek od monterjirka »

Docela dobře se s tím dokáže poprat RogueKiller, pokud se s tím někdo nechce "patlat ručně".

Ale toho Xindla, co se snaží tahat nějaké obrázky z HTTPS://HOSTMYJS.BIZ .... se nějak zbavit nemůžu, vždycky se tam zase někde protlačí a otravuje...
jura80
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od jura80 »

Díky za dobró wotázko! Wokna jsou pro mě cesta nejmenšího odporu, teda, v rámci blbuvzdornosti a v rámci toho, že jako lenost se něco učit :o. Mám tady taky Ubuntu, a v tom jsem nahodil Mozilku a hledal, co jako mám dělat...

Problém je, že to je hodně stará instalaca, už se to neumí samo aktualizovat, nekamarádí se to s mnohým hardwérem, nevím jak instalovat softwérstvo a tak podobně. Mám v tom wobrazovku s blbýma barvama, divně roztaženó... ...atd... A faktem taky je, že potřebuju valit, dělat, nezdržovat se (ani hrozně dlouhým spouštěním toho Linuxu).

Ale dobře, doplatil jsem na blbó hlavo. Ačkoli to přísloví, že za blbó hlavo trpí celý tělo, totálně neplatí (obyčejně spíš trpí ti ostatní), tak existují výjimky, a to byl ráno můj případ.

PS: Lolinka je pořád ještě uražená. To je hrozný. Pes je skoro horší než ženská...
jura80
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od jura80 »

monterjirka píše:Docela dobře se s tím dokáže poprat RogueKiller, pokud se s tím někdo nechce "patlat ručně".

Ale toho Xindla, co se snaží tahat nějaké obrázky z HTTPS://HOSTMYJS.BIZ .... se nějak zbavit nemůžu, vždycky se tam zase někde protlačí a otravuje...

Dík za námět pro mě (a další). Třeba někdo bude vědět co a jak pro Tebe.;)
Hydrawerk

#9 Příspěvek od Hydrawerk »

jura80
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od jura80 »

No jo, velké interneťák a vyhledávač "Hydrawerk". Dobře že tady jseš...

PS: Obnovení, jak se píše v tom tématu na první stránce, nepřipadá v úvahu. To jsem zkusil jednou a byl průser. Vlastně skoro denně na svým stroju udělám nějakou prácu, skoro denně vyrobím nová data. Obnovení, kdysi dávno, mě o tohle všechno okradlo...

Teď už rok dělám na jedné takové věci. Když něco neklapne, hrozně by to bolelo. Ano, zálohuju to na flašce, ale aj ta práca za třeba týden stojí za to... Si už fakt normálka pořídím ten externí hadr a fláknu tam úplně všecko...
jura80
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od jura80 »

monterjirka píše:Docela dobře se s tím dokáže poprat RogueKiller, pokud se s tím někdo nechce "patlat ručně".

Borci, nevěděl by někdo?
p32

#12 Příspěvek od p32 »

Vždycky pomůže to, když vytáhneš hard a odviruješ ho na druhém PC jako datový. Já to tak dělám vždycky a je to nejmíň práce a nejlepší výsledek.
ok1hga

#13 Příspěvek od ok1hga »

p32 píše:Vždycky pomůže to, když vytáhneš hard a odviruješ ho na druhém PC jako datový.

pozor, pokud je na disku i systém, nemusí se po takovém odvirování už rozeběhnout . . .
Standa99

#14 Příspěvek od Standa99 »

Problém je, že ta policejní stránka se netváří jako virus. Nasere se do registrů + většinou do C:\Users\účet\AppData. Při najetí PC akorát zobrazí svůj varovný text a nedovolí nabootovat systém do plochy, to je vše, čím ublíží.
Stačí vymazat pložku z registrů + patřičné soubory. Používám např. miniXP z USB, kde si připojím i registry z napadeného PC.
MetalGod

#15 Příspěvek od MetalGod »

Kamarádovi se stalo něco podobnýho, chytil to nejspíš z videa (samozřejmě péčko). Vyřešil jsem to nabootováním linuxovýho distra z flashky, kde antivirák už byl, připojil jsem infikovanej disk a projel ho tím antišmejdem. Jednoduchý a účinný.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“