Záloha systému W7
Moderátor: Moderátoři
Záloha systému W7
Má někdo tip na zálohovací program, který by dokázal udělat zálohu W7? Potřeboval bych zazálohovat čistou instalaci, ale tak, abych při případné obnově nepřišel o ostatní složky co jsou na disku. Je tam několik složek, které se systémem nijak nesouvisí a jejich obsah se v čase mění. Někdy se z nich něco smaže, jindy se do nich zase přidá.
Prostě mi jde o to, abych při případném pádu nemusel dělat znovu celé kolečko s instalací win, stahováním a instalací aktualizací a nastavováním. Jen "překlopit" zálohu a pokračovat.
- serviceman
- serviceman
- serviceman
- serviceman
- serviceman
To je dobrá informace. Otázkou je zda to, co zabírá tolik místa, a co zřejmě nepotřebuješ zálohovat, nelze programově provozovat na jiném disku, oddílu.hafca píše: To by měla cca 750GB
Mimochodem, nepíšeš na začátku, že si chceš zálohovat čistou instalaci, 13GB?
V rootu jsou VELMI podstatné věci, i když nejsou vidět, jako MFT (Master File Table) a pár dalších.
Pravdepodobne nemas na disku az takovy bordel, ktery by to neumoznil. Myslim tim hlavne velke soubory, ktere mas rozhozene spolecne kam patri. Videa spolu, MP3, fotky...
Vytipujes vhodny zalohovaci program, dejme tomu treba Acronis.
Pak vyberes pro zalohovani image C a VYLOUCIS ze zalohy adresare, ktere do zalohy nechces.
Nimrat do podrobnosti se nemusis, pokud mas rozumnou organizaci dat na HDD.
To je asi schudna cesta, kdyz se zaloha neudela hned po koupi PC nebo nove instalaci Windows.
serviceman
Psal jsem, že na disku je několik složek, kde se v čase mění jejich obsah a ty zabírají podstatnou část disku. Na rozdíl od systému se při záloze podle mě zálohovat soubory pagefile.sys a hiberfil.sys nemusí. Takže zbývají jen ty systémové složky.
Sám jsem si pro obdobný účel pořídil Acronis True Image Home 2011, ve Windows XP se mi to ovšem neosvědčilo.
Po instalaci v OS se počítač často choval dost podivně. Proto jsem to brzy odinstaloval.
Před každým MS Update dělám na kritickém PC zálohu celého OS jako image přes Acronis TI z Hiren's Boot CD. A v případě problémů obnovuju celou partišnu. Data potřebných aplikací typu elektronická pošta se mi naštěstí ukládají jinde.
Předpokládám, že ve Windows 7 by ty Acronis produkty mohly z OS fungovat lépe. (?)
Problém je ovšem ta velikost systému a s tím související doba testování a ladění.
Sám bych tu něco takového potřeboval pořešit na notebooku Fujitsu N532 s W7 64bit, který měl po půl roce ve SMART parametru kolem čtvrt milionu zaparkování (parkuje každých 8 vteřin a změnit to nejde).
Takže mám o životnost disku celkem obavy.