Poskytovatel internetu

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
lantros7

Poskytovatel internetu

#1 Příspěvek od lantros7 »

Mám problém s připojením internetu.
Bydlím v Cholině na Olomoucku,a připojení mám přes wi-fi anténu.
V roce 2008 sem podepsal smlouvu se společností FOFRnet.
2011 mi oznámili změnu poskytovatele na Internethome.
Tím se služby shoršili,a výpadky jsou velmi časté.
Proto by mne zajímalo,zda neexistují i jiní poskytovatelé internetu,kteří se více zajímají o kvalitu poskytovaných služeb,a o své zákazníky se řádně starají.
Nevím jak mám kvalitního poskytovatele internetu v mém okolí hledat.
Rád bych i vyšší rychlost připojení,kde stávající nabízí max. 2,5 MB/s.
Děkuji za rady.
monterjirka

#2 Příspěvek od monterjirka »

Já mám internet od O2, vzhledem k tomu, že potřebuji i "pevnou" tlf. linku, docela to za tu cenu jde. Rychlost a kvalita celkem v pohodě.
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
tomaw

#4 Příspěvek od tomaw »

Doporučuju si zjistit další informace ohledně akce Fofrnet -> Internt home .Docela jsem si s nima užil než jsem se jich zbavil . :( a nejsem sám ....
Hill
Administrátor

#5 Příspěvek od Hill »

S wifinou moc na vybranou nemáš: zkus tohle...
Nebo ADSL, ale to chce mít pevnou linku a ještě jim nevěřit, že u vás bude chodit kdovíjak převratnou rychlostí.
EKKAR

#6 Příspěvek od EKKAR »

ADSL je hodně závislý na kvalitě linky a na vzdálenosti, na kterou se "táhne" ne koaxem, ale po klasickým krouceným tlf. páru. "Kyslík" sice tvrdí, že rychlost bude "AŽ 8 megabit", ale připočítejte agregaci podle místa a zatížení místní kabeláže/koncový ústředny 1:20 až 1:50 a máte z toho zabržděnýho šneka... Existujou místa, kde je i U-fon se svým bezdrátovým přenosem v NMT pásmu rychlejší než ono zkriplovaný ADSL...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
monterjirka

#7 Příspěvek od monterjirka »

O2 dnes místo ADSL nabízí VDSL, bydlím asi 500m od "ústředny", vzhledem k tomu, že bych touto dobou čekal silnější provoz, není ta rychlost špatná, viz obrázek.
Chybu to má především pro lidi, co potřebují "hodně posílat", je tam dost velký rozdíl mezi Uploadem a Downloadem (viz příloha)
Přílohy
test VDSL.jpg
(76.09 KiB) Staženo 103 x
lantros7

#8 Příspěvek od lantros7 »

Díky všem za rady.
Vyzkouším Haná Free Net,jelikož pevnou nemáme(žádná přípojka).
Jinak se zkoušel měření připojení,a žádná sláva,dělalo to pilu jak hrom(kolísání).
OK2STO

#9 Příspěvek od OK2STO »

Zdravím, měl jsem rovněž místní společnost na 5GHz a pak to převzal Internethome a začaly problémy, padala rychlost, stabilita, nešlo se s ními spojit,změnili mně přístupová hesla do Wifi části, i kdýž ta byla mým majetkem,nereagovali na dotazy a tak jsem dal výpověď,dle všeobecných obch. podmínek 1 měsíc, dal jsem to raději písemně a doporučeně a vzali to na vědomí a byl konec. a teď mám O2 VDSL, vzdálenost od ústředny 900m a běhá to okolo 15 Mb, takže zatím spokojenost.
Od první info o zřízení, tak za tři dny to bylo hotovo .
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“