set nádstavců do modelářské vrtačky

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ACDC

set nádstavců do modelářské vrtačky

#1 Příspěvek od ACDC »

Zdravím, v lidlu mají nyní v prodeji sadu nádstavců do modelářské vrtačky. Sada 99 dílů za 149Kč, a to se vyplatí. Už ji mám doma. Před cca 6-ti lety jsem si koupil tu samou sadu taky v lidlu, akorád po těch letech už dosluhuje. http://www.lidl.cz/cps/rde/xchg/SID-975 ... _37048.htm :wink:
serviceman

#2 Příspěvek od serviceman »

Jaký průměr mají osy?
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
ACDC

#3 Příspěvek od ACDC »

průměr osy 3mm.
Michal22

#4 Příspěvek od Michal22 »

Sákryš, to nevypadá špatně. Myslím že do mé staré modelářské vrtačky zn. Piko by se 3 milimetry měly vejít.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Hill
Administrátor

#5 Příspěvek od Hill »

Ty ji ještě máš? A bez vůle v těch plastových "ložiskách"?
Já už jsem ji musel zrecyklovat, hřídel sklíčidla už vaklala o půl milimetru (to je na vrtání plošňáků skutečně moc) a skončilo to tím, že to nevydržel pastorek na motoru. Je ale pravda, že jsem ji koupil ve čtyřiaosmdesátém a hojně používal...
mtajovsky

#6 Příspěvek od mtajovsky »

Michal22 píše:Myslím že do mé staré modelářské vrtačky zn. Piko by se 3 milimetry měly vejít.
Jo, hranice je 3,2mm, které se tam ještě dají narvat. Taky ji mám.
Achab

#7 Příspěvek od Achab »

Taky ji ještě mám ale řekl bych že se hodí opravdu jenom na vrtání měkčích materiálů a ne pro různé práce se sadou nástrojů. Jedinou závadou za 30 let byly přetížením odpájené přívody z rotoru na komutátor když jsem ji moc trápil - ale vinutí vydrželo.
doskok55

#8 Příspěvek od doskok55 »

Jen doplním a upřesním co napsal zakladatel "ACDC"

Průměr stopky frézek a menších brusných tělísek je 2,4mm a vše ostatní má průměr 3,2mm. Takže vše pasuje na kleštiny Dremel, Power Plus apod. nejrozšířenější nářadí.

Dá se koupit i jinde než u Lídlů já ji koupil třeba tady: http://exteobchod.cz/elektricke-naradi/ ... uskam.html , když tam byla v akci za nižší cenu jako je teď.

Výrobce (nebo spíš dodavatel) je Power Plus tady: http://powerplus.cz/index.php?akce=prod ... 308&pid=31 k nahlédnutí pokud vás zajímá popis, co všechno sada obsahuje. : Mám od nich i tuto brusku a zatím spokojenost. http://powerplus.cz/index.php?akce=prod ... =46&pid=50

Nebo zadejte do vyhledávače název „ POW18205 “ prodejců je více a každý má nějaký popis a foto.

Moje zkušenosti:
Řezací kotoučky (ty hnědé) výborné brousí i tvrdokovy a moc neubývají, jen jsou velice křehké (nepatrné zaškobrtnutí a rozletí se).

Řezací kotoučky ze ztuženého sklolaminátu (stejnej materiál jako u velkých flexek). Pro naše nářadíčko příliš velký průměr kolem 35mm (naše modelářské mašinky na to nemají dost výkonu). Má s tím co dělat i ta moje 180W a navíc to dost vibruje při vysokých otáčkách.

Kovové řezací kotoučky jsem ještě nezkusil, výhodou je jejich tloušťka jen asi 0,2mm pro velmi tenký řez.

Smirkové kroužky jsou hodné hrubé (odhaduji zrnitost pod 100) takže spíš na dřevo nebo hrubé opracování plastů.

Frézky jsou nejspíš v běžné jakosti HSS bez známek otupení jsem frézoval i železo (měké)

K brusným kotoučkům a filcovým kotoučkům není vlastně co posuzovat . Součástí balení je i kelímek se zelenou brusnou pastou 2kusy běžných vrtáků 3,2mm a náhradní kleštína 3,2mm. Její vnější průměr ale není ve standartu DRENEL takže je pro běžně rozšířené nářadí nepoužitelná (nebo jsem kápnul na zmetek).
ACDC

#9 Příspěvek od ACDC »

Já mám průměry všech stopek stejné tedy 3,2mm, výrobce powerfix.
jandu

#10 Příspěvek od jandu »

Ak nemám to, čo potrebujem, použijem to, čo mám.

Nechápem ľudí, ktorí požadujú od nejakého náradia, aby splňovalo ich (nadsadené) potreby - namiesto toho, aby využívali tie vlastnosti, ktoré im ponúka.
Nebudem predsa čakať od lupienkovej píly to, čo ponúka pílka na železo. Alebo od skrutkovača 6mm aby zvládol skrutku s hlavou D=16mm.
To, čo ponúka daná súprava, je úplne dostačujúce pre rozumné amatérske použitie /je určené pre Proskit náradie - predovšetkým na 12V/, a nie do zámočníckej dielne.

Sám používam takúto súpravu s Proskit a Parkside vŕtačkou (http://www.lidl.cz/cps/rde/xchg/SID-76C ... _37047.htm) k spokojnosti, a keďže som si kúpil aj skľučidlo, nie je problém s priemerom stopiek, vrtákov. Tam, kde sú iné priemery, použijem skľučidlo.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
doskok55

#11 Příspěvek od doskok55 »

Jandu, možná jsi mě špatně pochopil. To co jsem napsal, neměla být kritika na toto zboží. Naopak, za tu cenu je to pro nás kutily výborná sada příslušenství.
A protože některým diskutujícím, také připadala zajímavá, vypsal jsem některé podrobnější vlastnosti ,svoje zkušenosti z používání a odkazy s podrobnějším popisem stejného ,či podobného zboží , které se pouze z obrázku od Lídla vyčíst nedají. Toť vše, žádnej špatnej úmysl v tom nebyl.
kovar

#12 Příspěvek od kovar »

Tu sadu jsem koupil vloni v Holicích za 300,-Kč. Nemá to chybu :)
Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
monterjirka

#13 Příspěvek od monterjirka »

Mám něco podobného od TIPA, ale bylo to o něco dražší.
Ale docela šikovná sada.
jandu

#14 Příspěvek od jandu »

TO doskok55 - nebola to to reakcia na Tvoj príspevok! Ak to tak vyznelo, tak sa ospravedlňujem!

Cielil som VŠEOBECNE na skutočnosť preceňovania možností nástrojov a následnú kritiku ich vlastností.
Inak Tvoje skúsenosti sú v skutočnosti pozitívnym posúdením.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
prexip

#15 Příspěvek od prexip »

To může bejt šikovný, jdu do toho :lol:
Odpovědět

Zpět na „Poradna“