Sencor combo SDV-8701T, jaká jsou napájecí napětí?

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Boro
Provokatér
Provokatér

Sencor combo SDV-8701T, jaká jsou napájecí napětí?

#1 Příspěvek od Boro »

Caute,prosím schéma asi nebude,ale potřeboval bych vědet jaké jsou napětí za trafkem v tomhle STB,mám rozstr. TNY,dal bych tam možná něco ale nevím kam jaké napětí,s pozdravem Boro.
mi-ro

#2 Příspěvek od mi-ro »

Trochu nechápu, ty tam chceš dát jinej zdroj?
..to bude jen ňákej odpůrek
Boro
Provokatér
Provokatér

#3 Příspěvek od Boro »

Je mi jedno jestli to bude mít o kilo víc,napr PC zdroj nebo spínaný z něčeho,hlavně nevim kam to napětí připojit,určitě tam je 12,možná 5 a možná i 3,3,předtím jak sem to "ugriloval" tak sem to nezměřil.
mi-ro

#4 Příspěvek od mi-ro »

Pokud je zdrojová deska oddělená, bývá na štekru popis napětí.
Pokud ne, tak regulované (hlavní) napětí se dá vyměřit tak, že na elyt připojíš ext. regulovatelný zdroj a začneš zvyšovat napětí za současného měření na zpětovazebním optočlenu. Ve chvíli, kdy TL431 otevře a na opťáku se objeví cca 1V, jsi na správné hodnotě. Většinou je to 5V. Pak tam nejpíš bude 12V. A kolik jich tam celkem máš? Taky jsem viděl rozvodnu kde bylo snad 5 sekcí +žhavení a -20V na display.
Boro
Provokatér
Provokatér

#5 Příspěvek od Boro »

Noo,chápeme se,nebude tam toho tak vela,12 a 5 určite,je to jeden z nejhorších shitu,nedá se najít ani schéma,klasika po TNY trafo a dvě diody+nejaká tlustá dioda SR360,deska zdroje je součástí PCB,určitě i napájení displaye,doufám že by to šlo i bez toho,hlavně aby to žilo a viděl sem něco na TV.Dva velký elyty...Dík...
mi-ro

#6 Příspěvek od mi-ro »

A je problém vyměnit TNY?
Boro
Provokatér
Provokatér

#7 Příspěvek od Boro »

No je ho problém vymenit,protože stojí nad 200 bez poštovného ,a hlavně výsledek nejistej,skusím sem pak nejak protlačit foto zdroja,budu tam max. 3 větve a já mám zdroju hafo,tak sem to chtěl skusit připojit,když ne tak bude na součástky,je možný že STB má výrobní vadu,zatím sem je viděl jen rozbitý,je to černý combo s DVD.Nemuzu nejak zmenšit foto,na nem to vypadá celkem jednoduše,zatím díky.
mi-ro

#8 Příspěvek od mi-ro »

OK, tomu rozumím.
BOBOBO

#9 Příspěvek od BOBOBO »

Odrazit se můžeš i od napěťových hodnot filtračních elytů ve zdroji .
Boro
Provokatér
Provokatér

#10 Příspěvek od Boro »

NO skusím to risknout,jsu tam elyty na 25V a 16V,ale je ich víc,jestě to skusím,ted jdu na noční :x ,kamoš prodával stejnej přístroj,stačilo si ho pujčit a změřit kam kolik jde voltu,ale než sem se rozhoupal jít k němu tak už přístroj ,ten jeho nefungoval :!:,je to Sencor ,nedivím se tomu,mohla to být vadná série nebo já nevím,myslel sem kdyby ho mněl doma nekdo otevřený a ještě "živý" že by to změřil,nespěchá to ,sem tady tím zavalený a chtěl bych to dát dokupy a někomu dát,ted je taková situace že někdo nemá ani ty 400 na nový,aspon tady.Zatím dííík,napíšu.
BOBOBO

#11 Příspěvek od BOBOBO »

No a ten kámoš ho na pokusy nenechá ? A stejně by to pak chtělo labzdroj s více napětími , aby jsi mohl lépe laborovat . Hlavně sem šupni i nevýsledek . :D
Boro
Provokatér
Provokatér

#12 Příspěvek od Boro »

BOBOBO píše:No a ten kámoš ho na pokusy nenechá ? A stejně by to pak chtělo labzdroj s více napětími , aby jsi mohl lépe laborovat . Hlavně sem šupni i nevýsledek . :D

No ten kámoš je antiekolog ,hodil ho do popelnice a ted hoří nekde ve spalovně v okrese Nymburk,až se mi huř dýchá. Nevýsledek šoupnu...Dík,zatím.
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “