Identifikace pulzáku
Moderátor: Moderátoři
Identifikace pulzáku
Má výstup +5, -12, +12, +24V. 12V je přes 7812 a 7912. 24V má na desce jeden vývod a druhý je spínán relé signálem Syn.
Netušíte někdo, z čeho to je? Napadá mě třeba jehlová tiskárna. Docela by mě zajímalo, co z toho jde vyždímat. Ta napětí by se mi docela hodily do jednoho zařízení. Sloupek trafa je cca 18x18 mm. Spínací tranzistor primáru je v pouzdře SOT93, takže by to nějakej výkon mohlo mít. Je ale v izolačním rukávu, zatím jsem ho nezjišťoval. Trochu mě mate, že na výstupu není žádná tlumivka jako v PC zdrojích. Podle počtu pinů zem, +5 a 24V si myslím, že to nějakej proud dá. Výstupní kabely jsou průřez 0,75mm2, Zkoušel jsem zatěžovat samostatně 24V vývod. Při zatížení 4A bylo na výstupu 23,6V a na výstupu 5V byl pokles z 4,96 na 4,82V. Že by to mělo kolem 100W? Když jsem zatížil +5V proudem 8A, tak na výstupu 24V spadlo napětí o 0,4V. Dá se z tohodle chování určit, kolik asi má výkon? Zkusil bych ho na doraz, ale nevim, zda má proudovou pojistku. Na +5V byla tavná pojistka na plošáku alá odpor, byla přepálená, jinak tomu nic nebylo.
Díky
Jirka
A tlumivka (spíše rozdílové trafo) na výstupu být nemusí - stabilizace výstupu může být jen od některé výstupní větve anebo dokonce jen od pomocného výstupu pro napájení řídícího obvodu.