ACER Extensa 5635

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
doktor365

ACER Extensa 5635

#1 Příspěvek od doktor365 »

Poslední dobou mi začíná hučet ventilátor jak v koupelně. Když brouzdám na netu tak ne,ale jak spustím nějaké video nebo spustím CD mechaniku tak je to strašné. Včera jsem potřeboval převézt film v Nero Vision a to se noťas třikrát i vypnul ani jsem to nedodělal. Mám ho normálně na stole nebo na podložce.Větrací otvory se zdají být čisté. Jak začne foukat ventilátor naplno tak to je jako topení.
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Ventilatory v notebookoch sa casto daju rozobrat - ak sa dostanes k vrtuli, tak ju jemne potiahnes smerom hore. Namazes, zlozis, ocistis rebra chladica od prachu. Skontrolujes, ci nie je stvrdnuta pasta pod chladicom - ak ano, tak ocistit a dat novu.
serviceman

#3 Příspěvek od serviceman »

Vesměs stačí odstranit filc, který prach vytvořil na chladících žebrech.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Eleman

#4 Příspěvek od Eleman »

Hlavně vyčisti ten chladič, jeho žebrování bývá velmi jemné a časem se na vnitřní straně na kterou fouká ventilátor vytvoří z prachu taková "plstěná vrstva", která zamezuje proudění vzduchu a způsobuje přehřátí, včetně všech negativních projevů, - zvýšené otáčky a hlučnost ventilátoru, teplé kryty noťase, hlavně v okolí procesoru a HDD až po vypínání.

Ha, Servismen byl rychlejší
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
doktor365

#5 Příspěvek od doktor365 »

Chlapi tak jsem to zkusil rozdělat,ale daleko jsem se nedostal.Stáhnul jsem si nějaký servisní manuál,ale pro sundání celého zadního krytu se musí celej noťas rozšroubovat včetně klávesnice i monitoru.Já myslel,že stačí povolit pár šroubků vzadu a budu u ventilátoru. Nedostal jsem se ani k žádnému chladiči.Zkusil jsem jen profouknout,lítalo prachu jak ve mlejnici :lol: .Pak jsem to vyluxoval a zase zašrouboval. Mám strach to celý rozhodit.
Přílohy
doc2.rar
(260.31 KiB) Staženo 118 x
Eleman

#6 Příspěvek od Eleman »

Na tytrubko je celá řada videí, jak noťas rozdělat a vyčistit. Stačí si vybrat. Takové videonávody jsou někdy k nezaplacení.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
serviceman

#7 Příspěvek od serviceman »

No ano, musí se to trochu rozebrat. Je vhodné mít po ruce stykovou pastu na dotykové plochy.

P.S. Nemůžeš sem obrázek vložit rovnou? Samotný obrázek má 25k.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
doktor365

#8 Příspěvek od doktor365 »

No obrázek jsem zkopíroval do Wordu a to nešlo a nevěděl jsem jak tak jsem to udělal takto.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“