Alternátor (přesunuto)

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Fiillip

Alternátor (přesunuto)

#1 Příspěvek od Fiillip »

Dobrý den, před časem se mi rozsvítila kontrolka dobíjení, tak jsem zjistil že mi alternátor přebíjí na 18V při 3000 otáčkách...Tak jsem šel do kelly koupil jsem regulátor, ale kontrolka svítí stále. Akorád mi to již nedobíjí 18V ale při volnoběžných otáčkách 13,9V a při otáčkách do 3000 14,5V...Takže aleternátor dobíjí, ale kontrolka svítí. Jinak napětí na svorce regulátoru (D+) a na kablíku kontrolky (stejná svorka, jako D+) mam až 18V...neví někdo čim by to mohlo být? Diody na můstku proměřeny a ty jsou OK.
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Zkontrolovat i pomocné diody k D+, zkontrolovat dotažení šroubů propojujících jednotlivé díly diodového bloku (častý problém) a zkontrolovat silové spoje alternátor - akumulátor (+ pól, kostra), někde bude asi přechoďák.
Fiillip

#3 Příspěvek od Fiillip »

Dobře, zejtra na to mrknu..:) děkuju
Atlan

#4 Příspěvek od Atlan »

V akom aute je to namontovane?
Fiillip

#5 Příspěvek od Fiillip »

škoda felicia. Bohužel dnes nebude asi čas na to kouknout. Šrouby dotažené, pomocné diody jsou dobré. Na zbitek neni dnes čas.
Atlan

#6 Příspěvek od Atlan »

Navrharom v skodovke otrepat o hlavu. Vybrat vonku mostik su uvolnene skrutky co stahuju chladice k sebe, urcite odisla niektora z hlavnych diod vymenit pozor pri lisovani po zlozeni chladica diod, dat pod maticky perove podlozky dotiahnut a na zavity nakvapkat farbu,syntetiku. Najprv sa povolia maticky potom odidu diody a nakoniec zo sebou to zoberie regulator perfektne k...vitko...prejav cca 70tkm
Fiillip

#7 Příspěvek od Fiillip »

Tak jsem na to dneska koukal, a byla vážně v čudu jedna dioda. Již to běží, děkuju všem.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“