Papíráky šnuptychly se u nás nevedou. Jedem postaru hadráky, neboť kdysi naše babí jich našila tolik, že by možná mohla konkurovat Hillově domovský fabrice.

No to ne, ale byl jich rozloženejch sloupek asi tak metr. No a z jinejch hadrů to nebude. Ty žmolky jsou čistě bílý, naposled se 2x za sebou pralo barevný a pochybuju, že by se ty žmolky někde v pračce udržely dvoje praní a máchání, to je 10 náplní vody. Jak jsem psal, filtr byl po minulým praní skoro čistej, tak kde by se bílá z barevnýho vzala? Navíc teď naposled jich bylo podstatně víc než minule.
Důvod bude někde jinde. Ale kde... Stále mě vrtá hlavou zda se tam nerozpouští něco v komoře a nebo zda do ni neprolezlo něco z bubnu mezerou mezi bubnem a dvířkama.
Jinak k tomu Calgonu. Před Zerowattem jsme měli pračku, co měla smaltovanou komoru. Když jsem ji likvidoval, tak na stěnách bylo 5 mm kamene skoro všude, nejvíc na tělísku. Je tu strašně tvrdá voda. Dřív, když ještě bojlér Konventa neměl anodovou tyč a topný tyče přímo do vody, tak jsem každej rok z bojléru vybíral kolečko sanytrovýho písku. Pokud jsem zapoměl, bouchla topná tyč. Teď s Dačicema, co mají anodovkou, a topnou patronu v jímce, je to téměř zanedbatelný, asi tak litr za 2 roky.
Jirka