jak 12V DC / 12V AC ?

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
forrest222

jak 12V DC / 12V AC ?

#1 Příspěvek od forrest222 »

zdar,
chtel bych dat moji hudebni aparaturu 5.1 od creativu ( co se normalne dava k pocitaci ) do auta. Tato aparatura je napajena ze site pres 12V adapter ( pri. : 230V AC 320mA / sec. : 12V AC 4.2A ).Nevite nekdo jak udelat menic DC/AC ( 12V/12V ) ?Abych tam nemusel tento adapter davat nebo mam koupit menic 12V DC / 230V AC a napajet to pres tento adapter?Ale jestli to neni zbytecne aby se to prevadelo dvakrat jednou na 230V a pak zase na 12V ... koukal jsem ruzne na netu ale reseni tohohle problemu jsem nikde nenasel.Doufam, ze to nejak vyresime :o)
Hop377

#2 Příspěvek od Hop377 »

Ak uz naozaj musis ten Creative davat do auta, aj ked je to blbost, vobec nemusis robit ziadne menice napatia, len cez poistku pripoj napajanie priamo do napajacieho konektoru Creativu a mas hotovo.
DJ_BobiseK

#3 Příspěvek od DJ_BobiseK »

:D hahaha,ja mam tiež tie 5.1 creativy,mal si ich vôbes otvorené?? tak tam je tých 12V (logicky!) usmernených,takže vyhoď mostík a pripoj to na vyhladzovací kondik,ale nebude ti to hrať tak hlasno,klesne ti napájanie,ono teraz sa tyých 12vusmerní a je tam cca 17V a takto budeš mať 12-13,bude ti to hrať asi i polovicu slabšie 8-)
MetalGod

#4 Příspěvek od MetalGod »

Se s tím nezabejvej. Prostě to tam strč. Pokud je tam kolega Graetz, tak nezáleží na polaritě. Pravda- nebude Ti to dodávat takovej výkon, jako kdybys to napájel střídavým. Záleží na Tobě, jestli Ti to bude vyhovovat. Zkus to.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
forrest222

#5 Příspěvek od forrest222 »

uz jsem to zkusil zapojit rovnou ale nejde to.Vubec se to nezpusti.Zkusim to co mi radil DJ_BobiseK.Vubec me to nenapadlo ze je to vevnitr usmernene :) takze diky za radu.
galjo

#6 Příspěvek od galjo »

forrest222 píše:uz jsem to zkusil zapojit rovnou ale nejde to.Vubec se to nezpusti.Zkusim to co mi radil DJ_BobiseK.Vubec me to nenapadlo ze je to vevnitr usmernene :) takze diky za radu.

A vieš čo je plus a minus ??
forrest222

#7 Příspěvek od forrest222 »

jasny :) uz to facha tak jak ma a vykonove to hraje vic nez dostatecne.Takze pohoda.Diky za rady.Zdar Petr
Odpovědět

Zpět na „Poradna“