Úprava napětí spínaného zdroje

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
pepe363

Úprava napětí spínaného zdroje

#1 Příspěvek od pepe363 »

Zdravím,

můj záměr je umístit trvale do auta tablet (7", čtyřjádro). Kvůli pevné instalaci chci vyjmout akumulátor, a přes galvanicky oddělený spínaný zdroj tablet napájet. U Danyka jsem jeden našel, mohl by mít odpovídající výstupní napětí i proud, jen si nevím tak úplně rady se změnou síťové části na napájení 10-14Vss. Počítám že odpor 1M se změní na 43k, ale nedokážu určit adekvátní změnu primárních závitů na trafu. Už nyní mi nejde do hlavy, pro napětí 325V 2x40z v poměru se sekundárními 4z to nevychází...
Ještě pro informaci, pokud budu potřebovat vyšší výstupní proud, bude zapotřebí větší průřez trafa a spínací tranzistor který ten proud unese že ?

Kdo mě nasměruje do zdárného konce ?:)
Díky
Mirda

#2 Příspěvek od Mirda »

Nevidím důvod proč oddělený zdroj. Kolik potřebuje napětí a proud ten tablet? Používám léta tohle k plné spokojenosti: http://pokusy.chytrak.cz/schemata/dcdcmenic.htm
pepe363

#3 Příspěvek od pepe363 »

To právě ještě nevím, jaký proudový odběr bude ten tablet mít. Čekám než dorazí. Potřebuju zdroj galvanicky oddělenej, protože zvukovky v tabletech stojí za starou bačkoru, a po připojení k zesilovači to dělá hrozný sprasky. řešil jsem stejnou situaci u kamaráda v autě, kde pomohlo až trafo mezi tabletem a zesilovačem - což není úplně ideální...
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“