foťák z mobilu
Moderátor: Moderátoři
foťák z mobilu
Chci to dát na robota, vyhovuje mi ta velikost, všechno co má dostupný DS je moc velké.
Věděl by někdo, kde se dá k tomu něco najít, jsem nějak neúspěšný.
- Přílohy
-
camera_samsung_c3350.JPG- (125.83 KiB) Staženo 84 x
Videl som jeden čip myslím od samsungu, čo vedel prevod CCP 2.0 na PAL ale bol bga a nezohnateľný.
Mrkni na datasheet STV0976 alebo ICM320T.
Netuším jak tady u té Samsung kamery, nemám po ruce manual.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
stačil by mi i pinout, nejlépe popis IF, jako je to u toho ICM320.
Jde zkrátka o to, co kam jak poslat a co kde očekávat, zpracování dat nebo konverzi lze pak už vyřešit.
Co je to CCP, můžeš se nejak rozepsat? díky.
http://tools.rebel-it.com.au/ipc-1002/vc0568_1001.1_en_detailed.pdf
píšou tam že je to i pro mobily. Možná ti to pomůže.
- weed_smoker
Ty sis ta vlákna, na která odkazuju, nepročetl, viď???Jenda_KL píše:Co je to CCP
Tohle tam píšu taky:
p=447451
SMIA 1.0 CCP2 Specification version 1.0
(V podstatě je to trochu vylepšené I2C, hlavně o tu diferenční signalizaci.)
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Došel jsem k tomu, že přes I2C se nastaví parametry a odstartuje převod, buď 1snímku nebo stream, signály PCLK,HSYNC,VSYNC a DATA[0:9] vysypou obraz.
Jinak tlačítko hledat funguje dost divně, když zadám "Kamera z mobilu" apod, jak se valná většina těch vláken jmenuje, vyhazuje to zcestné výsledky.
Díky za ty DS, pročtu to.
Tohle vlákno (zatím) také (obsahuje akorát to, že to nejde, a pár odkazů zkopírovaných z těch předešlých).
Musíš zaškrtnout "• Hledej všechna slova" a stačí zadat "Kamer* mobil*", to "z" se ignoruje, někdy je lepší hledat to Googlem (site:ebastlirna.cz).
Přeji hodně úspěchů. Pokud uspěješ, budu mít o výsledky také zájem.
Právě proto, že vím, že to nedokážu, tak se neptám, jak na to, abych nedokazoval, že to nedokážu...
Tak pinout už je, zdroj 1.8V a 2.4V bych kuchnul z mobilu jakož i ten konektor, akorát mám bobky z letování toho mikrokonektoru, respektive z toho jestli se mi povede PCB adaptér.
DSP zatím nemám ani vybraný, testoval bych to na začátek do nějaké SRAM, která by se dala po naplnění čipem MCUčkem přečíst a poslat zatím do pc ke koumání.
Rozteč 0,5mm pájím úplně v pohodě.
AndyBrown dělal pokusy s LCD z mobilu, data tečou opačným směrem, ale jako inspirace by to mohlo taky posloužit.