Zálohy na práci

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
p32

Zálohy na práci

#1 Příspěvek od p32 »

http://www.novinky.cz/finance/327957-du ... pasti.html

Nejvíc se mi líbí to, že podvod je vlastně legální.
"Zaplatit zálohu? Raději ne
A v návaznosti na to ve svém usnesení odkázali na rozhodnutí Nejvyššího soudu, podle kterého se zaplacená záloha stává majetkem zhotovitele díla, který může s penězi nakládat dle své libosti. Muž se tak podle usnesení nemohl dopustit zpronevěry, která spočívá v tom, že si někdo přisvojí cizí věc, která mu byla svěřena."
Vezme zálohu, práci neudělá a je to v pořádku. :lol:
bu2520

#2 Příspěvek od bu2520 »

Tedy nevím, z toho článku jsem nebyl moudrý a nedokážu posoudit co se skutečně stalo. Každopádně jsem se několikrát setkal se situací , že si někdo nechal zhotovit práci a pak jí nezaplatil a řemeslníkovi zůstali oči pro pláč . Bohužel šmejdi jsou na obou stranách barikády.
pocitujlasku

#3 Příspěvek od pocitujlasku »

ja radsej remeselnikov zhanam cez znamych, ktori maju s nimi dobre skusenosti.
Co mi doteraz robili, tak vzdy sme sa dohodli na urcitom kompromise: zaloha na material, ten priviezli na stavbu a za pracu som platil, az ked bolo hotove. Takto som mal aspon istotu, ze ak sa stratia, mam aspon material.
No vidis, a tak si sa bal
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“