Záložní zdroj na 12V (přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
-
bluerman
Záložní zdroj na 12V (přesunuto)
hledal jsem ale asi špatně a tak žádám Vás. Chtěl bych si vyrobit záložní zdroj k GSM sledování. Aby to fungovalo že při odpojení hlavního zdroje se zapne zdroj záložní. Bude to připojené na autobaterku. Nevíte někdo o nějakém schámatu?
Díky za odpovědi
-
bluerman
-
bluerman
http://pandatron.cz/?501&automaticke_za ... leni_s_led
-
bluerman
Toto jsou jediné udaje které o zařízení vím:
GPS type:
GPS Tracker
is_customized:
Yes
Brand Name:
2world
Item Size:
42*36*13mm
Model Name:
TX-5 GPS Tracker
Voltage:
12-24v
Out Power:
5W
IP:
BF00H001000303422N
Communication:
GSM/SMS/GPRS
Frequency:
Quad Band 850/900/1800/1900MHz
color:
black
weight:
0.2kg
package:
include
- monterjirka
-
bluerman
GMS frequency: 900/1800MHz or 850/1900MHz;
GPRS: Class12,TCP/IP;
Voltage range: DC 9-48V;
Standby Current: ≈0.2mA;
LBS initialization: Cold boot 38s (Open sky)
Warm boot 2s (Open sky)
LBS Accuracy: 10m(2D RM);
Working Temperature: -2℃ - +70℃;
Working Humidity: 20%-80%RH;
Dimension: 50.0(L)*35.0(W)*1.0(H)mm;
Net weight: 20g;
bluerman píše:Něco v tomhle tom stylu, http://pandatron.cz/?501&automaticke_za ... leni_s_led
ale tohle je nesmysl . . .
nebo chceš aby to poslalo polohu jen když vypnou akumulátor?
podle mě by to mělo posílat periodicky ve zvoleném čase a odpovědět na vzdálený dotaz.
No a na to potřebuje šťávu pořád.
Takže by tam měla být ještě jedna baterie, třeba 12V/7Ah.
Měla by být trvale nabíjená ze soustavy auta přes diodu a odpor v sérii.
Dioda, aby snesla maximální proud zařízení a odpor, aby do té baterky tekl
udržovací proud.
-
bluerman
monterjirka píše:Do důležitých "hlídacích" zařízení se dává vlastní malá baterie, která je držená nabitá (chytřejší zařízení ji občas nechají vybít alespoň o 30% a zase dobijí a mezi tím ji testují), pokud dojde k výpadku "velkého" zdroje, běží to na vestavěný a ještě to podá zprávu, že se něco děje.
to jsem už taky zjistil jenže tenhle svoji vlastní baterii nemá, tudíž jsem chtěl dodělat záložní vlastními silami
-
bluerman
ok1hga píše:bluerman píše:Něco v tomhle tom stylu, http://pandatron.cz/?501&automaticke_za ... leni_s_led
ale tohle je nesmysl . . .
nebo chceš aby to poslalo polohu jen když vypnou akumulátor?
podle mě by to mělo posílat periodicky ve zvoleném čase a odpovědět na vzdálený dotaz.
No a na to potřebuje šťávu pořád.
Takže by tam měla být ještě jedna baterie, třeba 12V/7Ah.
Měla by být trvale nabíjená ze soustavy auta přes diodu a odpor v sérii.
Dioda, aby snesla maximální proud zařízení a odpor aby do té baterky tekl
udržovací proud.
popravě jsem si představoval něco ve stylu že když se odpojí hlavní zdoj tak se automaticky připojí zdroj záložní. Tento tracker funguje tak že pokud mu zavolám tak mi odešle svoji polohu ale ktomu potřebuje být připojený na baterce
-
bluerman
jirkati píše:Tak to je něco jiného. Syn měl na minulém služebním autě pro napájení GSM sledovače samostatný akumulátor 12V/4A pod palubní deskou, připojený na hlavní akumulátor přes diodu, takže ani vyjmutí hlavního akumulátoru systém neodstavilo a pomocný akumulátor se stále dobíjel. Zdálo se mi to triviální, ale bylo to zřejmě funkční. Naštěstí mu auto nikdo neukradl, aby se to mohlo vyzkoušet.
díky, zajímavá myšlenka. To mě nenapadlo. Jakou diodu v tomhle případě použít?
-
bluerman
bluerman píše:jirkati píše:Tak to je něco jiného. Syn měl na minulém služebním autě pro napájení GSM sledovače samostatný akumulátor 12V/4A pod palubní deskou, připojený na hlavní akumulátor přes diodu, takže ani vyjmutí hlavního akumulátoru systém neodstavilo a pomocný akumulátor se stále dobíjel. Zdálo se mi to triviální, ale bylo to zřejmě funkční. Naštěstí mu auto nikdo neukradl, aby se to mohlo vyzkoušet.
díky, zajímavá myšlenka. To mě nenapadlo. Jakou diodu v tomhle případě použít?
a ještě mě tak napadlo, jelikož nejsem zrvna v tomto zběhlý ale když mi někdo řekne jak na to tak si dokážu udělat skoro vše, jak tento "obvod" zapojit? Myslím tím jak diodu zapojit (otočit)...