Zes. Accuphase nahodny sum a chrasteni na vystupu

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Hypnos

Zes. Accuphase nahodny sum a chrasteni na vystupu

#1 Příspěvek od Hypnos »

Ahoj, mam takovy problem. Nahodne, nekdy ihned po zapnuti, nekdy po hodine hrani se objevuje sum a chrasteni v reprodukci. Zesiluje se a zeslabuje zcela nahodne. Na Volume hlasitost sumu vliv nema. Deje se tak na vsech vstupech, a to i pokud dam prepinac repro na off. Muzete me nastinit, kde by mohla byt chybka? Potenciometry pravdepodobne ne, relatka? ci nejaky kondik, nebo nakoply trans?

Dekuji.
BOBOBO

#2 Příspěvek od BOBOBO »

Můžeš nám nastínit , jak by jsi mohl cosi slyšet v repru , kdyby jsi i jen jeden drát k němu odpojil ?
Pikofarad

#3 Příspěvek od Pikofarad »

BOBOBO píše:Můžeš nám nastínit , jak by jsi mohl cosi slyšet v repru , kdyby jsi i jen jeden drát k němu odpojil ?

Třeba mu tam basreflexovým nátrubkem nalezla myší rodinka :lol:
Hypnos

#4 Příspěvek od Hypnos »

Kabely ze svorek jsem neodpojoval, pouze jsem prepnul prepinac repro do polohy off nebo B a je to stejne. Zrejme ruseni.

PS: Ty mysi jsou dobry :DDD
ZVUK2000

#5 Příspěvek od ZVUK2000 »

BOBOBO píše:Můžeš nám nastínit , jak by jsi mohl cosi slyšet v repru , kdyby jsi i jen jeden drát k němu odpojil ?

I toto se může stát. U 100V systėmů někdy reprák sice potichu, ale hraje.
BOBOBO

#6 Příspěvek od BOBOBO »

Nedejbože u 1000V . :D
Hypnos

#7 Příspěvek od Hypnos »

Vzadu je i prepinac na Separate a normal (pouze jako konec, nebo s predzesem) a je to stejne. Zvuk se podoba chrasteni potenciometru. Je to na obou kanalech, nekdy vice, nekdy mene. NN jsem zdaleka :) Ale dik.

PS: Omlouvam se, asi mate pravdu, spletl jsem si to s tim prepinacem vzadu. Je to uz dele co jsem to testoval.
Naposledy upravil(a) Hypnos dne 24 úno 2014, 14:30, celkem upraveno 2 x.
mi-ro

#8 Příspěvek od mi-ro »

Nebydlíš poblíž Topolné nebo Liblic? Jestli se to děje na obou výstupech tak bych asi závadu zesu vyloučil. Blíže by napovědělo kdybys to nějak stáhnul a pověsil někam na web abychom si to poslechli.
..to bude jen ňákej odpůrek
Generalsound
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Generalsound »

[/quote]Jestli se to děje na obou výstupech tak bych asi závadu zesu vyloučil. [/quote] -
Proč? Copak napájecí zdroj je dvakrát?Konektory mezi deskama... Dvojitej operák s uhnilou napájecí nožičkou taky přeci nepujde jen napůl. Je spousta součástek společných pro oba kanály. O to líp se pak závada hlodá, pokud můžeš vylučovat co ji rozhodně způsobovat nemůže a co naopak jo...
BTW, posílám pěkný pozdrav až z daleké Číny. Kupodivu bastlírna tu vpoho jde, ale například webmail seznamu a sposta jiných CZ stránek jedině přes proxy :lol:
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“