nescafe dolce gusto EDG 706.R
Moderátor: Moderátoři
nescafe dolce gusto EDG 706.R
Původní závada tohoto kávovaru byla ta, po zapnutí nešla vůbec voda přes trysku. Hlásilo to chybu- žádná voda. Rozdělal jsem celou hlavu, vyčistil trysku ventil, hadičky.
Po zapnutí vše ok. Dám spustit program. Voda teče, ale po chvíli to nahlásí zase - žádná voda, dám ok, jede, za chvilku zase, dám ok. Vyhodí chybu 005 a rozsvítí se ikona, abych vypnul ze zásuvky.
Tak nevím, jestli to nechce nějaký reset nebo jestli je tam nějaký čidlo.
Abych nezapomněl, nemám náplně, takže to zkouším bez nich, ale to by snad neměl být problém.
Díky moc za rady.
Ale nevím, jak změřit ten snímač, zda je ok. Zkoušel jsem fouknout a roztočit vrtulku a měřit, ale nic jsem nenaměřil. Odporově taky nic.
- Přílohy
-
image.png- (23.36 KiB) Staženo 165 x
Ale na jednoduché změření funkčnosti toho snímače by mělo stačit rozcvaknout průtokoměr (aby byl bez vrtulky), připojit ho tak na elektroniku pressa, to zapojit do sítě a měřit napětí mezi "-" a "#" a přitom přikládat nějaké magnety k snímači průtokoměru. Možná bude potřeba to presso zapnout z pohotovostního režimu - jinak může být napájení průtokoměru vypnuté.
Zrovna jsem se podíval do dokumentace k hodně podobnému pressu (Krups KP2506), což je vlastně to samé, ale od jiné značky (je to všechno dělané v licenci asi od nescafe - dělají i nespressa) a chyba 005 má znamenat chybu topného tělesa - že se těleso není schopné zahřát na operační teplotu (což bývá tak kolem 85°C) během vymezeného času (což bývá asi tak minuta - nevím).
Pak jsem měřil na průtokoměru a na + je 4.92V a po zapnutí se na # oběví 3.2V zmizí a zase 3.2V a vypne se a to napětí tam zůstane.
Takže, jestli je to opravdu tím průtokoměrem (asi mám tabulku s odlišnýmy chybovýmy kódy) tak by se to napětí na výstupu průtokoměru mělo měnit aspoň v závislosti na vnějším magnetickém poli (prostě magnet přiložený k tomu černému snímači by měl způsobit změnu napětí), případně by mohlo také pomoct profouknutí průtokoměru - po roztočení turbíny by se také mělo napětí měnit.
Jestli se toto neděje, tak je potřeba buď vyměnit celý průtokoměr nebo jenom ten snímač - jestli je to ten průtokoměr zn. Digmesa, co je na nákresu, tak stačí chytit všechny 3 nohy (poz. 12) do kleští (nebo do svěráku) a vytáhnout je ven - většinou jdou i s tím krytem (poz. 11), někdy se ten kryt musí vytáhnout jako první. Snímač, co je vevnitř (poz. 5) má jenom zahlé nohy zaražené do plastu tím vnějším konektorem - dá se jednoduše vytáhnout a vyměnit, myslím, že se dá nahradit tím TLE4935L z gesu.