Vhodné diódy do zváračky
Moderátor: Moderátoři
Vhodné diódy do zváračky
Dík
Právě proto, že by s tím chtěl i svařovat, tak jsem dal tip na UDA160.Duvsan píše:... Takže potrebujeme štyri diódy pre výrobu mostíka. Ak by s tým chcel i zvárať, tak počítajme nejakých 150A a napätie ja neviem, 60V? Dajme radšej 100V. Ak niekto vie, prosím tip. Inak ma čaká sliedenie po katalógoch.
Když jsem tě odkazoval ať hledáš UDA160, tak jsem neměl zrovna na mysli, abys ho kupoval.Duvsan píše:To je pekné, ale za tie prachy si asi radšej kúpi novú batériu. Predbežne som uvažoval toto, po dve paralelne, párované. ...
Ale na mnoha forech (především na svarforu) se usměrňovače ke svař. trafům probírají, vč. různých návodů ke stavbě. Rovněž se přímo i kopíruje ta UDA160.
Jako výkonové diody jsou v ní použity paralelně zapojené alternátorové diody TESLA KYZ74 a její "komplementáry" KYZ79 tak, aby byly pouze na dvou oddělených chladičích. Dále je tam použit pomocný usměrňovač s kondenzátorem a tlumivkou - pro sváření téměř nezbytnost.
Když použiješ tvé (výkonnější) diody, tak jich použiješ úměrně méně.
Nejen "Transformátor RTB-3 a usměrňovač UDA-160" se totiž vyráběl ve fabrice, ve které já přes 30 let pracoval (od začátku učení v r. 1960 až do vánoc 93, kdy mně propouštěli - to už byla fabrika "v agónii"). Dnes po 20-ti letech si z toho už moc nepamatuju.
Než jsem ale fabriku opustil, tak jsem právě tuto kombinaci (RTB3 + UDA160) za sníženou cenu (kterou fabrika zaměstnancům nabídla) koupil. Ale ne pro sebe (já bydlím v činžáku - neupásl bych to), ale pro švagra v severních Čechách, který bydlí na baráku a tudíž se mu investice už dávno vrátila. Už to úspěšně používá víc než těch 20 let
Tady máš článek k těm usměrňovačům
- Přílohy
-
uda160_schema.jpg- Schéma zapojení továrního přídavného usměrňovače UDA-160.
- (63.12 KiB) Staženo 88 x