Samsung LE32R32B, invertor

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
perab

Samsung LE32R32B, invertor

#1 Příspěvek od perab »

Dobrý podvečer ,chtěl bych poprosit o radu zdali někdo neměl podobnou závadu na tomto LCD .Po zapnutí naskočí ale tak na vteřinu naskočí podsvícení ale pak vypne .televize normálně hraje tedy zvuk ,programy přepínají atd jen nejde skutečně jen podsvícení protože obraz je po prosvícení normálně vidět. Inventor je označen CPT 320WB02S a v příloze zasílám jeho foto ,kdyby měl někdo schéma od tohoto inventoru budu vděčný.Co jsem zjistil napájení samozřejmě všechny zkotrolovány a jsou v pořádku,trafa inventoru všechny na stejné hodnotě ,kontrola zářivek zatím neproběhla jen jsem zkoušel odpojit jednu větev od zářivek tedy odpojil 4 zářivky a pak druhou větev a pořád stejný výsledek ,z toho usuzuji že zářivky budou dobré,výkonové tranzistory rovněž v pořádku .Tak se ptám jestli někdo poradí,za případné odpovědi předem děkuji.
Přílohy
4H.V1448.301.jpg
(68.78 KiB) Staženo 153 x
Mirda

#2 Příspěvek od Mirda »

perab

#3 Příspěvek od perab »

Psal jsem,že tenhle SM má ale v žádném co já vím není schéma inventoru . :D .Když zjistíš že všechno jde, tak ti napíšou vyměnit panel ,neb inventor je součástí panelu. :roll:
cabernet

#4 Příspěvek od cabernet »

Treba rozseknut, ci je zavada v trubiciach, resp. v invertore. Ten sposob kontroly trubic co si robil ty nie je jednoznacny. Ja mam na toto tester.
Ak je potom prip. zavada na doske invertora, tak to moze byt trafko, kondenzator atd. Mozno nieco zmerat aj oscilom.
perab

#5 Příspěvek od perab »

Zdravím ,napadla mě jedna věc jak roseknout jestli jde o závadu v inventoru nebo v trubicích.Tento typ lcd má zdroj který má dva konektory pro připojení inventoru a to v závyslosti na osazení panelu a to typu AUO nebo Chunghwa.Mám tady Samsunga osazeného stejným zdrojem ale jen 26"a ten má panel AUO kdežto zminovaný právě ten druhý a má o dvě trubice méně .Napadlo mě tedy skusit tento invertor zapojit do tohoto lcd a vždy dvě trubice nezapojit a tím vyskoušet jestli je závada v invertoru nebo v trubicích.Je to takto možné??
jojo4

#6 Příspěvek od jojo4 »

je to možné ,vyskúšaj
perab

#7 Příspěvek od perab »

Tak vyzkoušel zářivky a trafa jsou v pořádku.
cabernet

#8 Příspěvek od cabernet »

Ako som pisal minule, zostava merat, nejlepsie pouzit osciloskop.
perab

#9 Příspěvek od perab »

Zdravím ,tak jsem vše prošel a chybu nenašel ,až jsem se vrátil znovu k tráfkům , dál si tu práci a všechny vyletoval.A jedno z tráfek má na jednom sekundéru při měření menší odpor o zhruba 80 ohmů to bude asi hodně co??Běžně mají sekundéry tak 1480-1485 a to jediné má na jednom sekundéru 1485 a na druhém 1399 asi mezi záviták co myslíte ?Ještě dotaz když to jedno asi tedy vadné nazapojím a bude vadné ,měl by inventor chodit ?Nebo ochrana je fixovaná na všechny zářivky?
cabernet

#10 Příspěvek od cabernet »

Ked tam nedas jedno trafko, pravdepodobne zareaguje ochrana.
Ked ich mas vonku, idealne by bo teraz zmerat a porovnat indukcnost.
perab

#11 Příspěvek od perab »

Tak změřeno ty asi tedy dobrý mají všechny na primeru indukčnost kolem 120mikroH a a na sekunderech 555-556mH a to co myslím, že je vadný tak má na jednom sekunderu 543mH a na tom co má menší odpor tak jsem naměřil 445mH :(
Naposledy upravil(a) perab dne 30 bře 2014, 11:47, celkem upraveno 1 x.
perab

#12 Příspěvek od perab »

Ještě se chci zeptat někde jsem četl že se dá ta ochrana oblbnout je to tak??
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od otakarv »

Od kdy se indukčnost měří v "mikroF" nebo "mF"? :evil: a co to je vůbec za veličinu cos tu udal?
perab

#14 Příspěvek od perab »

Jsem se přetuknul prominte v Henry né :lol: jsem to ale bl....
rnbw

#15 Příspěvek od rnbw »

Ak je trafo nejako oznacene, tak skus najst, ci sa da kupit.
Inak len zohnat druhy invertor. Kludne aj vadny, urcite bude na nom aspon jedno trafo dobre.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“