Sháním schéma zesilovače Onkyo A-9210

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
michal12

Sháním schéma zesilovače Onkyo A-9210

#1 Příspěvek od michal12 »

Nedaří se mi nikde sehnal SM nebo aspoň schéma k zesilovači Onkyo A-9210. Neměl by někdo?
ok1hga

#2 Příspěvek od ok1hga »

A-9211 by ti nestačila?
ale nevím jaký je mezi nima rozdíl . . .
ok1hga

#3 Příspěvek od ok1hga »

michal12

#4 Příspěvek od michal12 »

Díky, ale tohle už jsem našel. Podobné jsou právěže jenom zvenku, uvnitř je to něco úplně jiného. Už pár let tenhle zesilovač používám, koupil jsem ho za pár stovek s odpáleným koncem. Všecho funguje jak má, ale štvou mě katastrofální korekce a fyziologie. Musím s tím něco udělat ale potřeboval bych přesné schéma. Rád bych se vyhnul překreslování, je to rozkouskované na několik malých destiček propojených plochými kabely, všude hromada drátových propojek. Taky bych to musel celé totálně rozebrat a do toho se mi zatím moc nechce.
BOBOBO

#5 Příspěvek od BOBOBO »

Začneš někdy , okačko , dělat pro lidi to co chcou ? Ne jen něco tlačit na display ?
ok1hga

#6 Příspěvek od ok1hga »

BOBOBO píše:Začneš někdy , okačko , dělat pro lidi to co chcou ? Ne jen něco tlačit na display ?

to víš, že né,
dělám to jenom kvůli tobě Bořku,
abys mohl reagovat a psát hloupé reakce . . .
michal12

#7 Příspěvek od michal12 »

Ale no tak, Bobobo . Já jsem vděčný už jenom za to, že si někdo dá tu práci podívat se po netu a případně ve svém archivu. Ony ty stroje vypadají opravdu hodně podobně. A taky nemám ten dojem, že by zrovna tahle Tvoje rada byla přínosnější než ty od ok1hga, sorry.
ok1hga

#8 Příspěvek od ok1hga »

michal12 píše:ale štvou mě katastrofální korekce a fyziologie. Musím s tím něco udělat ale potřeboval bych přesné schéma. Rád bych se vyhnul překreslování

. . . no, tomu se nejspíš nevyhneš a budeš si to muset nejspíš nakreslit sám.
taky by mě zajímalo, co myslíš tím "katastrofální korekce"?
málo regulují, nebo jsou na nevhodných kmitočtech ?
máš to čím měřit, nebo alespoň porovnat ?

na jednoduchá "informativní" měření pouzívám VA-Visual Analyser ver. 2011.
je intuitivní a hlavně "free".
tady se dá stáhnout
protože se nejspíš nevyhneš laborování, bude dobré si něco takového nainstalovat, abys věděl o kolik a kde ti to bude regulovat . . . či už reguluje jako original, ještě před úpravou . . .
Přílohy
VA-Visual Analyser 2011.png
(48.1 KiB) Staženo 6 x
michal12

#9 Příspěvek od michal12 »

No, on celý předek je nějaký namrvený. Samotný koncový stupeň je slušný, osazený rychlými 2SC3181/2SA1264 originál Toshiba a zvukově je opravdu hodně dobrý. Ovšem to co leze z předzesilovače spíš připomíná místní rozhlas. Bez ekvalizéru to vůbec nejde poslouchat. Celý spodek je hodně oříznutý a korekcemi se to spravit nedá, protože jsou tak blbě vyladěné, že se ve zvuku akorát objeví hučení ale basy nikde. Vůbec nepochybuji o tom že je to tak udělané schválně. Je to jeden z nejlevnějších modelů tak přece nemůže dobře hrát, proč by pak kdo kupoval ty dražší, že jo.
BOBOBO

#10 Příspěvek od BOBOBO »

No samostatná komponenta aby nechodila by bylo zvlášť divné . Jen něco pro zamyšlení . "Prodám Onkyo zesilovač A-9210. Zesilovač má pěkný zvuk, pevný bas. S dálkovým ovládáním. Drobné kosmetické vady, funkčně zcela v pořádku!!! Pro začínající hifisty ideální. " http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... yo/a-9210/
michal12

#11 Příspěvek od michal12 »

Kdybych se ho chtěl zbavit tak k němu taky asi napíšu trochu jiný komentář, ale to je jedno. Věřím že někdo s ním může být spokojený, možná jsem to i trošku přehnal ale když ho srovnám např. s Denonem PMA-700V anebo stařečkem Mitsubishi DA-U680 je tam zvukově opravdu propastný rozdíl. Neměřil jsem sice frekv. charku ale prostě tam chybí část spodku, to je poznat okamžitě.
Naposledy upravil(a) michal12 dne 16 lis 2014, 08:09, celkem upraveno 1 x.
BOBOBO

#12 Příspěvek od BOBOBO »

Tím přece netvrdím , že tam nemůže být závada . Ale jak je psaáno výše , pokud ho chceš i nadále vlastnit a používat , tak si buďto manuál koupíš , nebo sám namaluješ . Pochopitelně po změření té charky s korekcemi naplno na jednu i druhou stranu .
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“