30 analog vstupů na jednočipu
Moderátor: Moderátoři
30 analog vstupů na jednočipu
v jednočipech se moc neorientuji. Proto prosím o radu. Vyvíjím detektor a rád bych ho připojoval přes jednočip do PC, který by zobrazoval naměřené hodnoty. Problém je v tom, že bych potřeboval na jednočipu přibližně 20 až 30 analogových vstupů. Nevíte, jestli se vyrábí nějaký jednočip (rozšiřovací modul) s alespoň 20 analogovými vstupy. Mě se vcelku líbilo Arduino Mega, ale má jen 16 vstupů, což je trošku málo.
Díky Čust
- weed_smoker
Jinak 2x MAC16A,případně k tomu ještě 4053/4066 a 4-5bit adresování třeba PCF8574 nebo 7496,případně i rovnou z portu MCU.Pak by stačil MCU se dvouma analog.in (to má snad každej novější MCU s víc jak 8 pinama).Pro měření proti zemi bys měl 32 kanálů s 5bit. adresou na 1 vstup,pro diferenciální ("mezifázový") 8 kanálů na 2 vstupy s 4bit. adresou.Na 4 vstupej ADC 4x MAC28A,3-bit.Akorát ty MUXy stojej docela ranec a potřebujou krom 5V i ±12-15V.
Papoucha jsem neznal - ještě prostuduji nabídku,
PLC mám s 64 vstupama - znám, ale raději bych šel do kompaktnějšího řešení,
ADG725 je hezké, ale znamená to vývoj desky/elektroniky a obávám se, že na to nebudu mít čas.
Nemáte nějakou zkušenost s propojením 2 ks Arduino, že by jedno Arduino přes např. I2C krmilo Arduino druhé, které by navíc zajišťovalo výpočty a komunikaci s uživatelem přes PC. Jestli s tím není problém, tak by to mohla být pro mě dobrá cesta.
"slave" by jen v cyklu vyčítal A/D vstupy a po triggeru na jednom DI by vyslal na UART řetězec bytů. "master" by jen cyklicky dotazoval všechny "slave" a po naplnění celého pole vyslal po UART1 do PC.
Na arduino.cc je odkaz na fórum, kde jsou velice ochotni s pomocí...
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
http://playground.arduino.cc/learning/4051