Acer Extensa 5235 - po 5ti vteřinách se vypne
Moderátor: Moderátoři
Acer Extensa 5235 - po 5ti vteřinách se vypne
Acer Extensa 5235 se od zapnutí zhruba po cca 5ti vteřinách vypne. Zkoušel jsem odpojit úplně všechno včetně klávesnice, wifi karty atd. Zkoušel jsem více pamětí v obou slotech. Pokoušel jsem se o obnovu BIOSu přes Crysis, ale neúspěšně. Notebook údajně trpěl přehříváním a byl proveden pokus o flash biosu. Flashování ale prý ani nezačalo. Jen byl spuštěn *.exe soubor stažený z oficiálních stránek a po spuštění tohoto souboru celý notebook zamrznul. Po vypnutí natvrdo dělá toto.
Je možné, že by byla chyba v BIOSu ? Co ještě zkontrolovat na hardwaru? Pokud jde o poškození paměti BIOSu, jak do ní dostat funkční BIOS?
Když jsem zkoušel recovery BIOSu, tak se logo neukázalo - neukázalo to nic. Notebook se zapnul, ale obrazovka zůstala černá. Nevím, jestli mám správně vytvořenou flashku, ale měla by být. Dle návodu jsem pomocí Crisdisk nahrál na flashdisk bios, čímž se disk přeformátoval a nyní na něm jsou 3 soubory.
Zkusil bych to zapnout bez větráku, bez disku, bez mechaniky, prostě co nejvíc oholené.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Zjistil jsem, že se větrák zapíná přerušovaně. Odpojil jsem ho tedy a připojil jsem ho na externí zdroj natvrdo na 5V. Je to čtyřvodičová verze. Zapojil jsem pouze + a - . A kupodivu se větráček točil stejně tak přerušovaně. Tak 2 vteřiny se točil a tak 3 vteřiny byl nečinný. To přece není normální. Nebo ano? Možná toto byla příčina přehřívání. To ale ted řešit nebudu. Ted potřebuju vyřešit to zapínání.