Alarm FABIA

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Straw

Alarm FABIA

#1 Příspěvek od Straw »

Zdravím.
Prosím o pomoc při řešení následujícího problému. Mám Fabii r.v. 2002 s továrně namontovaným alarmem s ultrazvukovým čidlem. V poslední době dochází k nepravidelnému vyvolání falešného poplachu zvukem například otevřením dveří garáže nebo zabouchnutím dveří vedle parkujícího auta. Závada se projevuje až po několika hodinách aktivace alarmu a je nepravidelná a když ji zrovna chci vyvolat, tak to samozřejmě nejde. Vypadá to jako kdydy se náhodně zvýšila citlivost ultrazvukového čidla a navíc ještě ve slyšitelné oblasti.
Teoretických úvah o závadě mám mnoho, ale hledám spíše praktickou radu nebo zkušenost. Také nevím jestli závada může být způsobena záložní baterií alarmu (podle návodu k obsluze jí má a měla by se preventivně jednou za 5 let vyměnit, ale kde je ???).
Uvítám jakoukoliv praktickou radu a vaší zkušenost.
Děkuji
Straw
Straw

#2 Příspěvek od Straw »

Prosím ještě o jednu informaci: Jaké funkce zastává jednotka označená 6Y0 959 121 se čtyřpinovým konektorem a přepínačem s polohami - 0 + umístěná pod krytem servomotoru střešního okna u stropního osvětlení?
212.24.154.90

#3 Příspěvek od 212.24.154.90 »

Straw píše:Prosím ještě o jednu informaci: Jaké funkce zastává jednotka označená 6Y0 959 121 se čtyřpinovým konektorem a přepínačem s polohami - 0 + umístěná pod krytem servomotoru střešního okna u stropního osvětlení?
:twisted: :roll: :oops:
Straw

#4 Příspěvek od Straw »

Tak jo 212.24.154.90. Udělal jsem :twisted: :roll: :oops: jak si radil a od té doby už je dva dny pokoj (klep, klep, klep.... na dřevo). Jistota bude myslím až tak za dva týdny bezproblémového provozu. Dík za radu - k nezaplacení. :lol:
Jenom pořád nevím kde je ta baterie alarmu, protože už musí být po tom všem asi dost vybitá. :cry:
Straw
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“