Espresso Krups EA8010 - prasklý válec
Moderátor: Moderátoři
Espresso Krups EA8010 - prasklý válec
mám problém s kávovarem Krups, kde mi začala téct při výrobě pressa pod kávovarem voda. Když jsem kávovar otevřel a zkusil pustit, tak jsem viděl, že je prasklý ten bílý plastový válec, do kterého se tlakem pouští voda a tlačí píst pressa dolů.
Když se koukám po náhradních dílech, tak jsem našel pouze celý komplet včetně topného tělesa za 1900. Dá se někde sehnat pouze ten bílý válec? Nechce se mi dávat tolik do opravy, stroj už má nejlepší léta za sebou a bojím se, že když koupím celý komplet a opravím to, tak za chvilku přestane fungovat rozvod vody nebo čerpadlo nebo mlýnek.
Nemá někdo z Vás k dispozici tento válec?
Díky Jirka
- Přílohy
-
WP_20140609_16_31_01_Pro.jpg- (115.69 KiB) Staženo 315 x
Mimochodem - kde bydlíš? (kdybych náhodou ten válec měl)
ohryzek36 píše:Nenačali to - ty válce jsou prostě jenom takové zmetky...
Ahoj,
je to možné, ale jak jsem se ještě na ten válec koukal, tak je i popraskaný v místech těch šroubů, které drží nahoře ten plech. Jak říkám, měnilo se i těsnění, takže se to muselo celé rozebrat a při zpětné montáži se musely přetáhnout šrouby. Ten kávovar před servisem nikde netekl, jen nevyhazoval to zpresované kafe ze spařovací komory.
Jestli by byl od někoho tento válec k mání, budu moc rád a na ceně bychom se snad domluvili. Budu kromě toho válce ale potřebovat i tu sponu, která to dole drží. Když jsem chtěl ten válec sundat z toho plechu, na kterém je přidělaný s tím topným tělěsem, tak ta spona tam je naprosto odrezlá (už jí je víc jak polovina pryč). Ani nevím, jak je možné, že to tam drží
Předem moc díky, Jirka
- Přílohy
-
válec.jpg- (138.22 KiB) Staženo 235 x
alkom01 píše:Můžu ti poslat použitý, jak je na obrázku, i s pístem a osou, jen pružiny tam nejsou. Zkoušel jsem ho natlakovat vzduchem a vypadalo to že těsní, ale jistota to není. Jestli ho chceš, pošli mi adresu na mail nebo SZ, po neděli bych to hodil na poštu.
Chtěl bych tímto velice poděkovat uživateli alkom01 za zaslaný válec, po jeho instalaci mi kávovar zase funguje a vaří možná ještě lepší presso než dřív
(nedalo mi to a při té příležitosti, když to bylo rozebrané jsem to vevnitř i umyl, teda jestli jste to ještě nikdo neměl od nákupu po cca 6letech otevřené, tak doporučuju otevřít a vevnitř vyčistit, jinak by vás chuť na kafe hned přešla - měl jsem to vevnitř naprosto plesnivý
Takže ještě jednou velké DÍKY alkomu01 (v private message máte zprávu)
Jirka
Bolo poodpajane konektory z riadiacej dosky. Nieco vnutri este asi chyba, lebo tam mam dva volne modre vodice z konektora J3 na riad. doske. Je to 3 pinovy konektor. Stredny je nepripojeny a dva krajne su oznacene ako NTC a 1. Mozno info o teplote.
Nemate prosim SM? Vdaka.
- Přílohy
-
IMG_0962.JPG- (154.5 KiB) Staženo 228 x
Jo, a chyba 9 souvisí s tím snímačem - má prostě nesprávnou hodnotu.