Topfield TR6000CR nebere kartu
Moderátor: Moderátoři
- radioelectrum
Topfield TR6000CR nebere kartu
Co mi ale vadí je že nebere kartu. V menu nikde není jak přepnout z Cryptoworks do Irdeto. Volné programny fungují.
Nebo to bude chtít přehrát firmware ?
- scorpions-cz
Topfield TR6000CR má pouze dekodér Cryptoworks. Karta musí být buď CW, nebo ICE.
Karta musí být vložena čipem (zlatými ploškami) nahoru.
Je zaplacený servisní poplatek?
Funguje karta v jiném přijímači?
Jak dlouho byla karta mimo přijímač, nebo přijímač odpojený?
Máš správně nastavenou anténu? Jiný přijímač na anténě hraje?
Které programy ti hrají?
Pokud se sat přijímači nemáš zkušenosti, stahni si z netu návod.
Dokud sem nedáš odpovědi na výše uvedené otázky, tak se nehneme.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- radioelectrum
na střeše mám dvojitý LNB co umí naše i německé prograsmy z Astry 19 i 23 stupňů.
Podle mne je nutné vše přeladit pokud přijímač byl naladěn na koncertor který není dvoudružicový a nemá diseq ?
- radioelectrum
- radioelectrum
ještě mi někdo vysvětlete co ten Diseq je ?
To přepíná u toho konvertoru uvnitř vstup nebo to je konverze signálu z jednoho vstupu do jiného pásma aby obě družice byli na výstupu v pásmu za sebou ?
a jak to je s tím IRDETO ?
Cryptoworks skončil, tak že se přešlo na IRDETO a tím jsme musel zaplatit za výměnu karty. je mi jasné že i satelit musí být na kódovací normu IRDETO, ale jak to je s tím ICE ? To ten satelit kromě IRDETO musí mít také podporu ICE abych mohl přijímat ze Skilinku?
Omlouvám se za možná blbý dotaz, ale na netu je mnoho protichůdných popisů toho co s čím chodí.
Karta ICE je karta, která umožňuje dekódování jak systému Cryptoworks, tak IRDETO. Je vhodná právě pro přijímače s dekodérem Cryptoworks, protože umožňuje "převést" kódování IRDETO na Cryproworks a tím umožní příjem programů kódovaných IRDETO v přijímačích s dekodérem Cryptoworks.
Spoustu informací najdeš na stránkách Skylinku, nebo na parabola.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- scorpions-cz
- radioelectrum
Takže ten humbuk s nutností výměny satelitů co umí pouze CRYPTOWORKS za IRDETO je pouze kvůli zvýšení prodeje nových přijímačů?
Já si totiž až doteď myslel že to ICE je karta IRDETO která umí příjem i CRYPTOWORKS pouze do doby než se zruší paralelní běh obou norem kódování na programech co byli dříve zadarmo a že po ukončení toho souběhu satelit co IRDETO neumí již nepojede.
Není to humbuk. Kódování máš sice prozatím vyřešeno ale možná už koncem příštího roku začne další a tentokrát už definitivní konečná pro tyto zastaralé přijímače a tj. postupný přechod do MPEG4 komprese. Je to tedy jen dočasné oddálení problému.
- radioelectrum