NZC 431 - problém s jedním kanálem ....
Moderátor: Moderátoři
- wishmasterX
NZC 431 - problém s jedním kanálem ....
dostal se mi do ruky zesilovač bez grama NZC 431, majitel jej nechal omylel zapnutý cca 48h v kuse a od té doby nepravidelně "střílí" v jednom kanále a nebo začne šumět, že se zvuk úplně ztrácí, po opětovném tapnutí a vypnutí to zase nějakou chvíli "hraje" ....
Díky za tipy ...
- wishmasterX
orientace ve schématu a následné opravy ?
tady si stahni servisní manuál se schématem
- wishmasterX
- wishmasterX
Zaměřit se je třeba i na oválné radiální elektrolytycké kondenzátory (přezdívané zelenina) barvy: šedá, oranžová, zelená, bílá apod. Lze přeměřit na ESR, C a svodový proud, ale doporučuji též vyměnit buďto za Tesla TF tyto sou bohužel axiální, ale lze jim ohnout vývod a posadit je ,,na výšku", anebo rovnou za novodobé NIPPONY ty seženeš třeba v ECOMU, něco málo mají v GESu a nyní jsem koukal že i v AME ale to nevím, jestli nejsou třeba padělky. Jinou značku nemohu doporučit, protože nejrozšířenější obchoďáky ovládlo HITANO a ty jsou velice nekvalitní, bohužel u chobota doprodávají i jamicony. Další značky které jsou dobré u nás ani neseženeš, protože neexistuje jejich distributor. Tam je potřeba pak nakupovat od Mausera nebo Farnella a to je za jiné ceny
Edit, mám napsáno už déle, ale dostal jsem se ke skutečnému odeslání až nyní, takže mě možná v ledasčem někteří předběhli...
- wishmasterX
Co se elytů ve fólii týká, tak jsou tam v té světle modré, 8X na DPS značen jako C38, ty další elety omrknu taky mám to rozhozené v pracovně ...
- wishmasterX
wishmasterX píše: a ten co je nejblíž se nepříjemně leskne.... Takže tohle svinstvo půjde pryč už z principu ....
vykašli se na svoje principy a hlavně měř !!!
musíš vědět proč máš tu součástku měnit !!
pokud najdeš součástku vadnou vyměň ji, ale dělat jakékoliv výměny bezmyšlenkovitě je hovadina !
nejlépe:
http://www.ame.cz/47uF-35V-105-C-Nippon ... 10699.aspx
nebo
http://www.ges.cz/cz/rad-47-50-ht-rm2-5 ... 14133.html
To LOW ESR je samozřejmě velmi zbytečné, ale opravdu jiné NIPPONY nemají.
V Ecomu mají jenom na 85C°, ale mají alespoň něco....
http://www.ecom.cz/cera-47-35-5x11-smg
Jinde bych si nevybral
Nebo Tesla TF010 dát ,,na výšku"
100n můžeš dát TC20x nebo ESO
OK1HGA, nevím, co je správné, ale jsem toho názoru, že pokud se o nějaké součástce ví, že je ,,provozně nespolehlivá" a je podstatná pro správnou funkci zařízení, měla by se vyměnit i přesto, že je ještě funkční. Představ si, že by tam bylo 10 hovňáků, vyměnil jeden vadnej, za pár měsíců odešel druhej zase bys vyměnil, potom třet, čtvrtej . . . . . . desátej, jako zákazníka by mi to nasralo mít to furt u někoho v opravě. Mluvím obecně, nesouvisejíc s tímto. Máš jiný názor?