Prosím o radu, jak nastavit satelitní parabolu pro příjem
Moderátor: Moderátoři
Prosím o radu, jak nastavit satelitní parabolu pro příjem
Odpojil jsem koaxiální kabel ( Belden 5mm ) od antény pro DVB-T a tento kabel jsem připojil na parabolu zatím jen do jednoho konektoru LNB a kabel vedl do sklepa, kde je dále konektorem připojen do prvního patra k příjmači a dále do TV ( s TV propjen přes HDMI kabel ).
Nařídil jsem elevaci cca 33,50 stupňů a parabolu natočil směrem na jih. Nedařilo se mi chytit žádný signál. Proto jsem zakoupil měřáček SatConn Satellite Finder SF-10C. Postupoval jsem podle návodu tzn. Vložil jsem ho mezi LNB konektor a koaxiální kabel vedoucí do příjmače. Výsledek žádný, proto jsem měřáček přemístil od paraboly k příjmači ( mezi příjmač a koaxiální kabel vedoucí k parabole ). Výsledem opět žádný. Odpojil jsem u měřáčku kabel vedoucí k parabole, vstup na měřáku od příjmače jsem nechal připojený. Najednou měřák začal pracovat rozsvítilo se podsvícení a reagoval. Když jsem připojil na měřáku opět kabel k parabole podsvícení zhaslo a měřák nereaguje. Kanály jsem zkoušel naladit, ale bez úspěchu.
Nevím v čem je problém, můžete mi prosím poradit?
V každém případě bych doporučil natahnout koaxiál přímo mezi LNB a sat. přijímač bez jakýchkoliv spojek, zásuvek apod. Pouze F-konektory na koncích.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Jinak nastaveni delam tak, ze pripojim merak, na spektraku najdu druzici na TP 12525 (je celkem jasne rozlisitelna od okolnich) a doladim na nejlepsi cBER. Prace asi na 10minut za par penez.
Jinak te muzu ubezpecit, ze timhle pipakem se antena spravne nastavit neda. Ale da se aspon celkem rychle najit druzice.
Jinak pro úplně první směr je dobré třeba toto., nebo kouknout k sousedum, ale pozor jestli náhodou nemají digi tv-ta kouká jinam.
http://www.dishpointer.com/
A nejvíc mne mrzí, že někteří lidi, musí platit za přeladění ,nebo přidání programů tak jak to Skylink nárazově umí. (myslím tím lidi kteří mají hluboko do kapsy, nerozumí tomu, a jinou možnost prostě než někomu zaplatit nemají).
Jasně,že beru že je asi vše lepší udělat rádoby odbornou firmou, ale pokud chci ušetřit , chci se něco naučit, tak to prostě zkusím sám, a když už fakt už , tak potom přiznám, že na to nemám a budu muset někoho zaplatit. Ale když člověk chce a ono se to podař ítak ten pocit zadostiučinění je prostě k nezaplacení. A hlavně průser je vtom, že dneska nějaká stavovská hrdost ,stylem, "dělám tak abych se nemusel nikdy stydět a kdykoliv říct toto jsem dělal já" už se hned tak nevidí.
Podle toho písklete dokážu, stejně jako spousty jiných lidí, parabolu nastavit podle úrovně signálu (integrace ze všech transpordérů), SKEW odhadnu podle dat z DishPoint, ale v žádném případě si nedovolím tvrdit, že to nastavení je optimální.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
GeorgeBr píše:TV jede na DVB-T.
To ještě nezanená, že na tom pojede sat.
GeorgeBr píše:Zkoušel jsem kabel na obouch konektorech, žádný výsledek, že by byly oba špatné?
Tomu nerozumím
A co tohle:
GeorgeBr píše:kabel vedl do sklepa, kde je dále konektorem připojen...
Na kolika místech je kabel přerušen- konektorován, co všechno je na něm připojeno?
Proměř to alespoň ohmetrem - průchodnost, zkrat. Ale ani kladný výsledek tohoto měření nemusí znamenat průchodnost sat signálu.
Nejlepší by bylo natahnou přímo nový koax.
Kdo to dela pro zabavu, je to neco jineho. O tom to je. Dotycny uz za skoro 300 koupil pipak, ktery je k prdu, za tu cenu by mel parabolu nastavenou podle profi meraku. A ten cas, co nad tim stravil, nevim nevim...
Take dokazu namichat beton, ale radeji jsem sel delat to co umim a na stavbe me maka zivnostnik, co ma stavebni firmu. Udela to rychleji a snad i lepe a ja nemusim po praci stat u michacky.