Koskom HD7400 nejde HD obraz
Moderátor: Moderátoři
Koskom HD7400 nejde HD obraz
již delší dobu na mém Koskomu HD7400 někdy zlobily HD programy. Třeba týden běželo vše bez problému, pak někdy večer při koukání na HD program se přijímač zrestartoval a od té doby se restartoval každých několik minut. Stačilo přepnout na stejný SD program a vše fungovalo. Druhý den pak většinou vše normálně fungovalo, jen vyjímečně se restartování objevilo i druhý den po několika hodinách provozu.
Nyní již několik měsíců vůbec nejdou HD kanály, je slyšet zvuk, ale obrazovka je černá. Přitom SD kanály normálně fungují.
Zdroj asi před rokem prošel repasí - kompletně přeletován a vyměněny pochybné kondenzátory na nízkoimpedanční Nippon od bezpečného prodejce.
Nedávno se začal restartovat i na SD kanálech a po vyndání ze stolku byl pěkně horký, takže nejspíš přehřátý. Přitom nahoře i po stranách je více než 5cm místa a pod ním nic netopí.
Namontoval jsem místo něj prozatím starý SD přijímač a tenhle otevřel. Na první pohled tam neni nic spáleného, zdroj stabilně drží všechny napětí, kondenzátory v něm přeměřeny na ESR a jsou v pořádku.
Neměli jste někdo podobnou zkušenost, aby jste mě nasměrovali co mám vlastně hledat.
Předem díky.
Opravuju je a jestli chces, muzes poslat, cena bez posty je do 400Kc.
Puvodni kondiky nebyly zas az tak pochybne, byly tam Samxony, ty vydrzely cca 3 roky (nekdy vic) a to je bohuzel lepsi standard dnesni spotrebky. Nippony jsou samozrejme vyrazne lepsi.