Ntb ASUS K50AB mrtvý chipset?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Peta-cb
Kontaktovat uživatele:

Ntb ASUS K50AB mrtvý chipset?

#1 Příspěvek od Peta-cb »

Zdravím do diskuze. Chtěl bych se s vámi poradit. Dostal se ke mě výše zmíněný ntb s následující vadou: Po stisknutí tlačítka power se pouze ono tl.rozsvítí, protočí hdd a naplno rozjede větrák. Víc nic a obrazovka černá. Dočetl jsem se, že se tyto ntb rádi přehřívají a odchází chipset. Je tedy pravda že prachu v něm bylo dost. Myslíte že i v tomto případě půjde o tutéž chybu?? Děkuji
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Sehnat schéma, poměřit napětí zdrojů, koupit na ebayi diagnostickou kartu a podívat se, jestli se snaží tahat bios. Důvodů může být celá řada.
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

V tomto pripade by som zacal rovno tym chipsetom - nahriat horucim vzduchom.
mikosa

#4 Příspěvek od mikosa »

Více o daném problému najdeš zde : http://www.ntbook.cz/index.php?pageID=A ... t-chipsetu
yesper26

#5 Příspěvek od yesper26 »

Nahrej fenom alebo tepl. pistolou.
Peta-cb
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Peta-cb »

Děkuji za odpovědi. Ten článek jsem pročítal, ale takové vybavení zase nemám. Zkusil jsem to tím fénem a bohužel situace stejná. Je tedy fakt, že nevím jak dlouho to třeba nahřívat, případně nějak přitlačovat... Jak dlouho by tak bylo dobré to nahřát? Abych zas něco víc ještě nezničil...
mikosa

#7 Příspěvek od mikosa »

Návod na přetavení je taky zde : http://www.ntbook.cz/index.php?pageID=J ... reflow-BGA . Jde to i jinak např. tzv upéct v troubě viz videa na youtube . Ale není to na dlouho a po čase se závada opakuje . I v servise , kde čip přetaví , nebo překuličkují dostaneš záruku cca 3 měsíce .
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“