Výroba zátěžového odporu
Moderátor: Moderátoři
Výroba zátěžového odporu
Mám předchozí odpor dělaný z 10R0 7P z keramických rezistoru 20W na drátových vývodkách (pro 5S LiFe). Letováno do výšky 5mm nad cuprexit desku, ale včera sem blbec zapoměl zapnout ofukovací ventilátor a rozpálilo se to tak, že deska trošku "odsmrděla" do uhlíkového nebe. Takže to chci dát do hliníkového obalu pro 230V měniči a chladit ventilátorem uvnitř.
Přilepím se na tohle vlákno. Na co načínat nové.....
S kolegou v práci si chceme udělat zkoušeč autobaterií. Potřebujeme k tomu ale odpor 0,06 ohmu / 2400W. Lze někde prosím takový někde koupit a nebo bude jednodušší a levnější si ho udělat? Jedná se o baterie o kapacitě až 180VA/12V.
Díky!
- serviceman
A v předchozí práci jsem používal taky zatěžovací odpor pro kontrolu a ten byl vyrobený z odporu co byl používaný ve svářečkách WLSP315 (takový zvlněný pásek)
nebo taky jsem měl i drátový odpory na porcelánových válcích, různý hodnoty už nevím z čeho byly, ty byly myslím z elektrických mašin.
Jestli máte někoho známého někde u dráhy v depu, ať se vám tam po něčem podívá.
Ten fechral je ale asi nejvhodnější.
Jo a bočníky s malým odporem se parádně dělají z EI 40 trafoplechů. Velký zatížení daný velkou plochou, proti čistýmu Fe větší odpor, dobrá stabilita a není problém je sehnat.
Jirka