Vyber noveho mafla
Moderátor: Moderátoři
Vyber noveho mafla
Bylo jasne, ze pilka FERM narozena pred 13-ti lety doslouzila.
Totalne ocesany zuby. Je fakt, ze udelala hodne prace, mela slusny vykon a puvodni kotouc (1x prebrouseny v nejmenovane nastrojarne).
Ted ale potrebuji nastupce. FERM bych mozna vyloucil (to ozubeni na rotoru motoru do prevodu se mi zdalo trochu podcenene.
Predstavoval bych si:
Minimalni prumer kotouce aspon 180mm, slusny kotouc pri koupi, voditko, pokud mozno presny kolmy rez. Vytipoval jsem si Black & Decker zhruba za 3k. Kupoval jse nekdo v posledni dobe podobnou pilku?
Tady nakupuju pravidelně odobně v kamenné prodejně.Nikdy žádný problém.
Pokud to nemáš na živnost, tak bych šel do bauhausu a koupil AlphaTools. 5 let záruka, při hobby požití to vydrží a jinak se mění kus za kus.
- Philip_Fry
- Přílohy
-
P1000339.JPG- (237.41 KiB) Staženo 98 x
Jo to me hned nenapadlo a byl jsem na pomocnika nastvany, kdyz jsem ho nejvic potreboval. Podrobil jsem ho operaci a soucasti vyseparoval na trideny odpad.
Asi by to ale nebylo na vyrobeni ekonomicke a mozna i proveditelne.
Ocesany (skoro rozpadly) byl ten snek i protikus (ozubene kolo hridele listu). Navic ten snek je primo soucasti rotoru motoru.
Měl jsem čest vrtat elektrickou příklepovkou BD, při vrtání do dřeva se nejednou příklep zapnul, jinými slovy, to šoupě přeskočilo do polohy příklepu otřesy vznikajícími při vrtání... Pravděpodobně nevhodnou konstrukcí.
Zkusil bych asi NAREX ...