Siemens FC 210 (Grundig CUC4400?)

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Denda

Siemens FC 210 (Grundig CUC4400?)

#1 Příspěvek od Denda »

Dobrý den, mám prosbu.. šasi této TVP je velmi podobné CUC4400?, a mám problém - zdroj (4605) běží se 100W žárovkou v pohodě, ale s připojeným VN rozkladem spadne napětí ze zdroje na cca 80V, na řádkovém tr. naměřím cca 220V.. na obrazovce je vidět jen náznak "malého obrazu"... Ale zdroj nevykazuje známky přetížení, nehřeje se nijak ani řádkový tranzistor, hřeje se pouze více odpor, který je v sérii s vinutím VN trafa od zdroje(+A). Vyměnil jsem VN trafo(29201-028,54), řádek, všechny kondíky kolem, ale ... Nesetkali jste se někdo s touto závadou? Mám už podezření buď na vychylovačky, nebo na tu tlumivku, která je s nimi v sérii. Díky za každou radu. 8-)
Zbynek

#2 Příspěvek od Zbynek »

Ahoj.
Když bude na vychylovačkách mezizávitový zkrat, bude obraz deformovaný - sférický lichoběžník (nebude obdélníkový). Ale to nejspíš není tvůj případ, neb píšeš, že je jen zmenšený.
Zb.
89.176.2.100

Re: Siemens FC 210 (Grundig CUC4400?)

#3 Příspěvek od 89.176.2.100 »

[, hřeje se pouze více odpor, který je v sérii s vinutím VN trafa od zdroje(+A). To znamená , že ti žere horiz. víc než má . Máš osciloskop ? Změř si průběh , jestli odpovídá běžnému průběhu , jak je popisovaný v lit. Nemáš-li budeš muset měřit proud do vn trafa , třeba úbytkem nap. na nap . odporu . (ten co ti hřeje). Zkus jiné vych . cívky připojené na dráty (původní odpoj ) , mimo tv , ale nedávej tam sokl obrazovky , nebo vypálíš na baňce bod . Pokud nemáš ve svodu vazební kond. vychylovaček a odběr klesne , jsou vych. cívky vadné . Ivan
DjRix
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od DjRix »

Jinak právě mezizávitový zkrat vychylovaček je vidět na průběhu na konc. trandu horizontálu....
Klídek chlapi,to je nulák...
Denda

Díky...

#5 Příspěvek od Denda »

Díky chlapi, jsou to vychylovačky... :( Ale snad to půjde opravit. Moje reakce je pozdější, byl jsem na dovči... :D Denda
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“