Google Chrome pod W8.1?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jjilek
Kontaktovat uživatele:

Google Chrome pod W8.1?

#1 Příspěvek od jjilek »

Pokud na win8.1 zvolím prohlížeč chrome, objeví se mi tahle obrazovka, ze které mohu spustit prohlížeč kliknutím na nižší ikonu v levém horním rohu nebo mohu odejít na startovací obrazovku d(laždice) kliknutím vlevo dolů. Nic jiného nejde. Poradí někdo, co s tím?
Přílohy
chrome.jpg
(10.4 KiB) Staženo 117 x
hafca

#2 Příspěvek od hafca »

Vykašli se na něj. Je to snad to nejhorší do si do PC můžeš dát. Po deseti minutách jsem ho dával hodinu pryč. Něco tak rozlezlého po celém PC jsem už dlouho neviděl.
To jsi ale asi slyšet nechtěl. :wink:
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od ZdenekHQ »

Hlavně se ten chrome cpe jako doplněk instalace každé ptákoviny. Kam přijdu, tak ho mají na ploše, ale nikdo ho nepoužívá.

Ale jak (a poprvé rád) předpovídám, MS s Googlem se brzy udusí vlastním sádlem. I když v případě, že to říkám rád, tak by to nemuselo fungovat... :?
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
p32

#4 Příspěvek od p32 »

Zkus tam dát toto :
http://www.stahuj.centrum.cz/internet_a ... xthon-3/?g[hledano]=maxthon&g[oz]=3.5.2.1000
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Habesan »

A to je dobře nebo špatně, že to má stejné jádro jako Chrome?
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
p32

#6 Příspěvek od p32 »

Nemá to stejné jádro jako Chrome. Když už, tak Chrome má stejné jádro jako Maxthon.
A nejde o jádro, ale o ptákoviny nabalené na něho.
EKKAR

#7 Příspěvek od EKKAR »

A ještě něco o Chromákovi vod Gůgla, co možná ledaskomu uniklo:
http://technet.idnes.cz/prohlizec-chrom ... ftware_vse
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Mira_A

#8 Příspěvek od Mira_A »

Windows 8.1 64bit jsou celé jeblé,
takže se vracím k Windows 8.0 Pro 32bit.

Jediné co se mi líbí, že se dá startovat přímo plocha a když kliknu pravým tlačítkem myši na start mám tam hned po ruce systémové aplikace.

Co se týče kompatibility aplikací tak katastrofa. Skoro nic nechodí jak má.
Samozřejmě krom nových aplikací, ale já potřebuju i ty staré.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od ZdenekHQ »

To je samozřejmě účel, aby staré aplikace nefungovaly. Jinak by nebylo potřeba vytvářet nové a stále více rozežrané...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Mira_A

#10 Příspěvek od Mira_A »

ZdenekHQ píše:To je samozřejmě účel, aby staré aplikace nefungovaly. Jinak by nebylo potřeba vytvářet nové a stále více rozežrané...

Jasně a platit a platit a kupovat nové aplikace nové výkonější a stále výkonější počítače. Nejlépe co dva roky. Udajně se nechali slyšet, že už ukončí i podporu W7.

Když si jednou něco koupíš tak snad na stálo dokud to vydrží.
To jako by potravináři chtěli ať vydávíme ten chleba co jsme sežrali před patnácti lety. :lol:
Celeron

#11 Příspěvek od Celeron »

p32 píše:Nemá to stejné jádro jako Chrome. Když už, tak Chrome má stejné jádro jako Maxthon.

Jseš si jistej? Na Maxthonforu kdysi hlásali, že jádro je ošlehlý z IE nevím kolik. Jedu Maxthona asi 2 roky, teď 4.4.1.3000 a nemůžu si stěžovat. Nic to nenabaluje, minimum reklam, foťák celý nebo výřezu stránky a spousta dalších užitečných kokotin. Jo a třeba bankovní přístup a státní správa přes něj jede líp, než jiný "podporovaný" prohlížeče. Možná právě proto, že není podporovanej. :)
Jirka
EKKAR

#12 Příspěvek od EKKAR »

Jo, je to to samý, jako mezi dvojkovou fábulí a roomsterem - fšude se tvrdí, že roomster má čumák z fábule, ale opak je pravdou, protože to naopak fábule využila už vyvinutou přední část z roomstera = vývoj obou aut měl přibližně 1 rok odstup, přitom fábule se začala prodávat o něco málo než o půl roku později než room (březen 2006 roomster, září-říjen 2006 fábule).

Prostě Maxthon má jádro, který pozdějc využili i vývojáři Chromajzla - jenže na něj namontovali svoji "kastli", která je tak "těžká a neforemná v provozu", že ji ani to (v samotným Maxthonu) jinak bezvadně fungující jádro nezachrání.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
petus
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od petus »

hafca píše:Vykašli se na něj. Je to snad to nejhorší do si do PC můžeš dát. Po deseti minutách jsem ho dával hodinu pryč. Něco tak rozlezlého po celém PC jsem už dlouho neviděl.
To jsi ale asi slyšet nechtěl.

jestli si ho dával hodinu pryč, tak to určitě není chromem, ale někde mezi židlí a klávesnicí...

ZdenekHQ píše:Hlavně se ten chrome cpe jako doplněk instalace každé ptákoviny. Kam přijdu, tak ho mají na ploše, ale nikdo ho nepoužívá.

stejně jako blbosti od AVG nebo McAfee, každý má možnost odškrtnout instalaci těchto doplňků.... pokud někdo nečte, sorry, ale jeho blbost...

Chrome stavil na jádře WebKit, stejně jako Safari od kterého se inspiroval. Nyní běží na jeho odnoži jménem Blink (od verze 28 ).
Zatímco Maxthon běžel prvně na jádře Trident (stejně jako IE). Až od verze 3 začal používat WebKit.

proč chrome zabírá více místa je jednoduchý... snaží se být bezpečnější... každá stránka i doplněk běží jako samostatný proces

mám skoro měsíc beta verzi 64bit verze google chrome jak na windows, tak i na linux a nemůžu si stěžovat. Žádné problémy, sekání, padání... prostě normální, rychlý, prohlížeč...
Pokud něco chcete a neodpovídám,pošlete SZ :)
https://chiptron.cz - novinky ze světa elektro (Arduino, Raspberry Pi, ESP8266, STM32, ESP32...)
Peťus
Milan_F

#14 Příspěvek od Milan_F »

Verze 1 a 2 jádro Trident (ve verzi 1 i Gecko), od verze 3 jádro WebKit (od verze 3, také jádro Trident). Wikipedia

Zkoušim Maxthona jako náhradu za Operu 12.17 a je to všechno takový nemastný - neslaný. Pořád tomu něco chybí... :(
hafca

#15 Příspěvek od hafca »

petus píše:jestli si ho dával hodinu pryč, tak to určitě není chromem, ale někde mezi židlí a klávesnicí...

Nevím, jak by se dalo zařídit aby nelezl všude možně a trousil i po registrech a pak po sobě zapomněl uklidit. Možná by ses měl podívat, co to opravdu dělá. Nebo se kouknout po diskuzích, jak ho všude chválí. :lol:

Já přešel na očesanou verzi Firefoxu Pale Moon a nemám si na co stěžovat.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“