OVP CTV2172 RF, ovládanie hlasitosti

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
semper

OVP CTV2172 RF, ovládanie hlasitosti

#1 Příspěvek od semper »

Na telke už dlhší čas nejde pridávať hlasitosť, môžem aj pretlačiť gombík na diaľkovom, znižovanie ide bez problémov, tento model nemá ručné ovládanie., takže je to utrpenie pozerať, ja som sa s takouto závadou ešte nestretol, na starých Teslách sa mi to nikdy nestalo. Má niekto nápad??
Jodr

#2 Příspěvek od Jodr »

Rozeber DO, je třeba umýt isopropylem PCB s ploškami pro tlačítka a jejich protějšek tj. gumová tlačítka. Někdy je dobré očistit plošky vodivé gumy pod inkriminovaným tlačítkem lehkým přegumováním tvrdou gumou (používala se na gumování překlepů psacím strojem), nebo štetečkem ze skleněných vláken.
MATYCH

#3 Příspěvek od MATYCH »

na tu gumu asi bych opatrněji,když je to jen lehce pogumované,tak to propanol asi smyje,mám vyzkoušený jar + teplá voda,jinak jak předchozí
mikosa

#4 Příspěvek od mikosa »

Kdyby to nepomohlo , tak vezmi z cigaretové krabičky vnitřní alobal (z jedné strany alobal a z druhé papír ) , vystřihni z něho kolečko shodného průměru jaký má vodivá ploška tlačítka a přilep ho papírovou stranou na tlačítko . Ne naopak - vede jen alobal .
mi-ro

#5 Příspěvek od mi-ro »

Vodivá vrstva na pupku gumy DO musí být dostatečně silná že ji propanol nemůže ublížit, Pokud ano, je to nepoužitelný šmejd. Potom jedině použít soupravu na repasi DO. Žádný stanioly, to je amatéřina na pár dní.
..to bude jen ňákej odpůrek
semper

#6 Příspěvek od semper »

Díky chlapi pomohlo to precistenie . :)
Jodr

#7 Příspěvek od Jodr »

Jojo již jsme obdrželi tisíce děkovných dopisů... :)
mi-ro

#8 Příspěvek od mi-ro »

Mě zatím žádnej děkovnej nedošel, ani nečekám ale chodějí mě exekuční výměry. Už jsem zaplatil tři a chodějí další :D
Sorry OT..
Kvicala_r

#9 Příspěvek od Kvicala_r »

mi-ro píše: jedině použít soupravu na repasi DO. Žádný stanioly, to je amatéřina na pár dní.

No vidíš - a mně zrovna ten alobal z cigaret pomohl mnohokrát, zatímco sada na opravu nefunovala vůbec/fungovala krátce. Jasně bylo to cca před 10 lety (možná se změnilo k lepšímu), ale pak už sem neměl nervy to zkoušet znova..
Eleman

#10 Příspěvek od Eleman »

Když už jsme se k tomu dostali - používám samolepicí hliníkovou pásku, ze které výsečníkem na kůži vyseknu kolečko potřebného průměru. To po očištění (odmaštění, popř. zdrsnění) původní kontaktní plochy nalepím a řádně přimáčknu. Dělám to už mnoho let a nikdy! se nic nevrátilo.
Přijde mi to lepší a rychlejší než použití opravné sady na DO.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
mi-ro

#11 Příspěvek od mi-ro »

Nj, každý má jiný systém, OK. Mě zase vyhovují ty repas kolečka. Taky bez reklamací. Jsou z vodivé gumy, ne je vrstva ale masiv-teda nelze opotřebit a silikon lepidlo taky dobře drží.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“