Reproduktory Genius 5.1, jak najít vadný komponent?
Moderátor: Moderátoři
Reproduktory Genius 5.1, jak najít vadný komponent?
Lze v "domácích podmínkách" zjistit, která součástka způsobuje zkrat?
Mám reproduktory Genius 5.1 a po zapnutí shoří pojistka.
Vyměnil jsem 3 kondenzátory, které byly viditelně spálené, ale moc to nepomohlo.
Prosím o jakékoliv rady. Nechce se mi je vyhazovat.
Ak nechceš byť zodpovedný a je Ti ľahostajný osud EU, tak to zanes to do opravy. Keď nemáš vybavenie a nejaké skúsenosti tak si koleduješ buď o úraz alebo v lepšom nerentabilnú opravu. Mimochodom táto kategória výrobkov nieje určená pre prevádzku po skončení záruky a na to sú aj dimenzované komponenty. Takže počítaj s tým, že servis si zaúčtuje ekvivalent 20€ za diagnostiku a potom Ti povedia, že nemajú servisnú podporu a pod. Ale možno narazíš na zázrak a tie diody v skrate vymenia.
Diódu vymeň, a zapoj nové keramické kondenzátory cca 22nF aspoň na 100V. Do tých šmejdov čínania dávajú keramiky s napätím do 50V.
Obyčajne ich iba vyhodím bez nahradzovania. na 99,99% plnia funkciu "kurvítka".
Edit: nebyla by od věci fotka, které že kondenzátory to vlastně byly vadné.
mi-ro píše:No a taky jste zapoměli na variantu, že při zkratu odejdou pojistky na sekundárním vinutí trafa. Ty jsou ale bohužel důmyslně skytýZa to bych taky někomu nakopal pr.el.
Máš s tím konkrétní zkušenost ? Potřebuji zjistit, jestli je reálná šance se dostat k pojistce na trafu. Nejde mi pomocné napětí 12V/400mA.