notebook HP4510s

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
pavelh

notebook HP4510s

#1 Příspěvek od pavelh »

Hezký večer,mám tu notes hp nejde zapnout,mám podezření na BQ24740 nebo se pletu? Kdo poradí?Díky :D
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Nabíjí baterku? Schéma sis stáhnul?
pavelh

#3 Příspěvek od pavelh »

Bohužel baterku nemám,ale 19V je až na TR u konektoru baterky.Nějaké schéma jsem stáhnul,nesedí označení součástek tak jsem vedle nemohu najít kde notebook spíná :roll:
pavelh

#4 Příspěvek od pavelh »

Tak už mám správné schéma,porádí mi někdo jak postupovat? Už vím že BQ24740 neotvírá Q4 a Q5 ale proč a čím je buzen? Na schématu je to samá zkratka,jako VADJ,ACSET, SRSET netuším co to je,už jsem starší kousek tak snad se nebudete zlobit,že se tak blbě ptám :o No rád se přiučím,děkuji.
Zaky

#5 Příspěvek od Zaky »

Obecně ty zkratky znamenají řízení nějaké funkce, někdy se na to dá přijít s trochou fantazie, ale každopádně pomůže stáhnout si datasheet příslušného obvodu a tam už jsou ty funkce jednotlivých pinů popsány do detailů, pokud to samozřejmě zrovna není procesor s GPIO.
pavelh

#6 Příspěvek od pavelh »

Díky Zaky za odpověd :D všiml jsem si že když jde o složitější dotaz, tak nikdo nepíše a nemělo by být naopak a pomoci,když to vím? Pak to forum je k ničemu a na nic :( JIstě se pohybuji intujitivě ve schématech.
Zaky

#7 Příspěvek od Zaky »

Problém je, že notebooky tady z fóra zas tak moc lidí neopravuje, kdo se tím živí, nemusí třeba příliš chtít šířit rady a kdo se tím neživí, nebude v tom prvděpodobně nijak moc excelovat, problematika není zase tak jadnoduchá. Já jsem opravil pár notebooků prostě proto, že mě to přišlo jako zajímavé se podívat, co že to vlastně uvnitř je, moje práce to není a proto patřím rozhodně do té druhé kategorie. Každopádně v napájecí části schéma notebooku a datasheety použitých odvodů poskytnou celkem postačující informace, největším problémem bývá absence potisku drobných součástek na DPS a chybějící layout v dokumentaci. Držím palce při opravě a až se doměříš něčeho konkrétního, pokud budeš potřebovat radu, klidně se ptej.
pavelh

#8 Příspěvek od pavelh »

Ano rozumím a děkuji, asi mi nespadlo jablko na hlavu asi víš co píši.
pavelh

#9 Příspěvek od pavelh »

no me taky ne
pavelh

#10 Příspěvek od pavelh »

tak opraveno,už to jede vadý Q43 a to určitě pánovi co jsem dal ty schémáta notebooků!!Děkuji i tobě Zaky,jistě se ozvu pokud ti to nebude vadit,vice hlav více ví co ty na to?
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“