Elektrocentrala

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jano2

Elektrocentrala

#1 Příspěvek od jano2 »

Občas by sa zišla elektrocentrala na chate ,doma ,akú by ste doporučili?Ma niekto skúsenosti s nejakou?Kto to vyrába?,čina? http://www.tocopotrebujes.sk/www-tocopo ... ala-1200-W http://www.tocopotrebujes.sk/www-tocopo ... 00IV.Ktoru by ste doporučili?Dakujem za objasnenie.
TomasX

#2 Příspěvek od TomasX »

Já bych koupil tu s 4-taktnim motorem. 2-taktní mě smrdí a míchání oleje je práce navíc. Jednou zapomeneš a máš smůlu.
Machr jsme každý, ovšem vždy v oboru někoho druhého ...
mi-ro

#3 Příspěvek od mi-ro »

Invertor má výhodu že drží přesný kmitočet a napětí bez ohledu na otáčky motoru. Výstup je ale obdélník sražený lc filtrem.
..to bude jen ňákej odpůrek
helios

#4 Příspěvek od helios »

Ak chceš ZIPPER, tak radšej priplať niečo cez 100€ a zober tento typ. Má dvojnásobný výkon. Chvíľu som s ňou robil, utiahne aj reťazovú pílu 2kW, ak na ňu príliš netlačíš. Podľa vzhľadu to bude dáka kópia Hondy. V Baubau som ju videl za cenu okolo 430€.
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
EKKAR

#5 Příspěvek od EKKAR »

Taky bych doporučoval něco výkonnějšího, než "kilowatt" - uvědom si, že ten výkon centrály je deklarovanej jako trvalej, ale špičkovej není o moc větší - takže když se k takový centrále připojí zařízení, který má stejnej NOMINÁLNÍ příkon, tak při zapnutí to tu centrálu přetíží. Jednou dvakrát to ta centrála ustojí, potřetí z ní unikne dým a bude po centrále. Uvědom si, že na chatě si nemůžeš vybírat, jestli použiješ spotřebič slabší nebo výkonnější - bereš co je po ruce.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
milous2

#6 Příspěvek od milous2 »

Tady u Namira je diskuse k výrobku a zajímavé je pojednání o tom,že nefunguje s nabíječkou aku. Je to zajímavé vlákno a mohlo by posloužit v rozhodování. Jinak sám tento typ mám,ale byl za dobrou cenu tak sem do ni šel. Funguje jak jsem si přál. Svařovací invertor utáhne,karboflex Narex,a i jiné nářadí.(cirkulárka 230V / 1,1 kW ) PC ani TV sem teda nezkoušel a ani tu nabíječku. Z diskuze není patrno zda šlo o nějakou spínanou " Lídlovku " nebo klasiku- transformátorek? Nějak sem se k experimentování nedokopal. Celkem klidná a snad i "tichá" . Názorů je v článku dost. Nic nevnucuju jen dávám odkaz. :lol:
http://www.namir.cz/digitalni-invertova ... 10301.html
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“