LED žárovky s velikým úhlem svícení

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

LED žárovky s velikým úhlem svícení

#1 Příspěvek od BOBOBO »

Zdravím přispívající . Pod jakým názvem mám hledat ty žárovky LED , které maník prodával v Holicích u vstupu na louku ? Byl jsem dotázán , zda seženu žárovky takové , aby svítily ve všech směrech až po závit . Díky
Artaban001

#2 Příspěvek od Artaban001 »

já koupil v Hornbachu pod značkou Eglo. Na první pohled svítí jako mléčná žárovka. Nevím, jakou mají životnost, ale po čtyřech hodinách svícení ji bez problému vyšroubuji a udržím neomezenou dobu v ruce za jakoukoliv část..
Michal22

#3 Příspěvek od Michal22 »

Jestli myslíš to stejné jak já, tak jsem se setkal s označením KLAS (kukuřičný). Třeba tady: http://www.lightinthebox.com/cz/e27-9w- ... 88401.html
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
BOBOBO

#4 Příspěvek od BOBOBO »

Nene , má to čirou , asi skleněnou baňku jako klasika a mimo toho závitu to svítí alespoň trochu i "zpětně" .
Zaky

#5 Příspěvek od Zaky »

Říkají tomu filament LED.
pocitujlasku

#6 Příspěvek od pocitujlasku »

jj, je to filament LED vyzera to ako klasicka ziarovka.
No vidis, a tak si sa bal
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

Jo to bude ono , má s nimi někdo již delší zkušenost ?
Freedy

#8 Příspěvek od Freedy »

Používám čiré od apled.cz, zatím dobrý.
Hydrawerk

#9 Příspěvek od Hydrawerk »

Třeba LED STAR CLASSIC A
http://www.osram.cz/osram_cz/produkty/l ... /index.jsp
Nebo
Panasonic Nostalgic Clear 10W LDAHV10L27CGE
http://www.alza.cz/panasonic-nostalgic- ... tm#recenze
https://plus.google.com/photos/10626421 ... 7491934593
Ale na pořádné osvětlení se furt hodí spíše kompaktní zářivky.
milavla

#10 Příspěvek od milavla »

Ahoj,
můžete napsat vaše zkušenosti? Mě se to teda hrozně líbí jak svítí hlavně to, že svítí do všech stran jako klasická žárovka. Ale koupil jsem si jednu v Hornbachu a po zapnutí dost rušina rozhlas a druhou jsem koupil v Obi ta sice neruší, ale zase nepříjemně píská :?
Atlan

#11 Příspěvek od Atlan »

V cine maju bez menica tie nerusia otazka je zivotnost, su to tie co umoznuju stmievanie.
milavla

#12 Příspěvek od milavla »

Atlan dík za informaci. A není u těch stmívatelných zase problém s blikáním? Ale klasický žárovky vlastně taky blikaly v rytmu 50Hz je to tak ne?
delis

#13 Příspěvek od delis »

Klasické vlákno má tepelnou setrvačnost, tak se 50 Hz neprojeví.
milavla

#14 Příspěvek od milavla »

Jestli by to blikalo tak viditelně jako třeba starý CRT monitory, tak to by mi určitě vadilo to je fakt.
Devo70

#15 Příspěvek od Devo70 »

Pokiaľ viem, tak čo sa týka veľkosti a vyžarovacieho uhlu, 100% náhrada klasickej žiarovky LED žiarovkou na našom trhu neexistuje . Vláknová žiarovka svieti v uhle cca 310°, zvyšok prekrýva objímka. Halogénové sú na tom horšie, lebo majú užšie vlákno.
A hoci sa niektoré LEDky na obaloch pýšia hodnotami 300 alebo až 360°, je to len odrb na zákazníkov. V skutočnosti svietia ako väčšina ostatných, u ktorých sa vyžarovací uhol ani neudáva. Je to dané ich konštrukciou. Ledky sú umiestnené na ALU doštičke. Svetlo do strán rozptyľuje iba matná baňka. Lepší uhol je dosiahnutý použitím optického difúzora, ale stále to nieje ono. Tieto LED žiarovky sú vhodné do stropných svietidiel a stolných lámp s objímkou smerujúcou nadol.

Do svietidiel, kde je objímka situovaná nahor (stojanové lampy), alebo stranou (stropnice, digestory...) sú vhodné LED žiarovky typu kukurica, Filament, Philips LED Classic (starší typ). Tieto typy vrhajú väčšinu svetla do strán.

Vhodný web na preštudovanie tvaru vyžarovacieho uhlu jednotlivých žiaroviek je http://www.ledbenchmark.com/
Škoda, že autor už doň neprispieva posledný rok.

Na orientačné overenie vyžarovacieho uhla mám lampu bez tienidla. Postavím sa oproti stene (stropu) a pootáčam s ňou. Porovnaním hodnôt svetla vyžiarených kolmo, stranou a pod uhlom 270° si vytvorím mienku o testovanej žiarovke. Týmto jednoduchým testom som zistil, že drvivá časť led svetelných zdrojov niesu náhrady klas. žiarovky ale LED smerovky. :( Podstatnú časť svetla vrhajú dopredu. Verzie s difúzorom som netestoval.
Naposledy upravil(a) Devo70 dne 14 lis 2016, 10:40, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“