nemate nekdo po ruce schena zapoje i ps2 klavesnice? Jde mi o piny ktery jdou na samotnou membranu s tlacitkama, a jejich zapojeeni do matice, vymyslim tu jedno zapojeni s maticovkou 4x4 a chtel bych pouzit streva z ps2 klavesnice a zapojit jen nektery, jenze zrovna nemam zadnou po ruce na demontaz, dik moc
schema PS2 klavesnice
Moderátor: Moderátoři
schema PS2 klavesnice
nemate nekdo po ruce schena zapoje i ps2 klavesnice? Jde mi o piny ktery jdou na samotnou membranu s tlacitkama, a jejich zapojeeni do matice, vymyslim tu jedno zapojeni s maticovkou 4x4 a chtel bych pouzit streva z ps2 klavesnice a zapojit jen nektery, jenze zrovna nemam zadnou po ruce na demontaz, dik moc
-
petrfilipi
Myslím, že jediné řešení je konkrétní klávesnici rozebrat a nakreslit zapojení.
Nedávno jsem vyráběl přípravek, který dokola přepíná naše servery (připojí k nim přes přepínač klávesnici, myš a monitor) - když se k nim totiž tyto periferie nepřipojily, tak nedošlo k vypnutí serveru (ů) při čtvrtečních aktualizacích. A přípravek jsem řešil hloupě jako 4 optočleny, které byly tranzistorem připojeny na správné kontakty matice tlačítek v klávesnici. Funguje to k plné spokojenosti. Lepší by sice bylo analyzovat protokol PS2 a vměstnat do něho ta moje tlačítka softwarově, ale muselo by to být obousměrné a na vývoj takového zařízení nemám čas, tak jsem to vyřešil hardwarově.
Petr Filipi
-
petrfilipi
- Jeejda_teda_puvodne