TV Plazma Samsung PS42A416C1D 107CM

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Akneri1

TV Plazma Samsung PS42A416C1D 107CM

#1 Příspěvek od Akneri1 »

TV Plazma Samsung PS42A416C1D 107CM,
Hral jsem na ni na PS-3 hry a najednou cerna obrazovka,zvuk ok,mate nekdo vzkusenost? Poradi nekdo co s ni??dALKOVEJ OVLADAC MAKÁ,BLIKA MODRA DIODA VEPREDU A TO JE VŠE.
Vyhazovat se mi ji nechce,preci jen je to Plazma,sice zera ale ten obraz,na LCD nevychytas nikdy.
Nestojim o odpovedi "k popelnici,koupit novou a atd",
Diky vsem PAVEL.

http://www.samsung.com/it/consumer/tv-a ... A416C1DXXC
Přílohy
sAMSUNG.jpg
(113.86 KiB) Staženo 140 x
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#2 Příspěvek od PeteBurns »

Netreba vyhadzovat, treba opravit :P A treba aj zobudit sa, pretriet oci a uvidiet realitu, oproti dnesnym LCD sa plazmy mozu hanbit ;)
Akneri1

#3 Příspěvek od Akneri1 »

jASNĚ TO JO,ALE JSEM NA NI ZVYKLEJ :-)
Zaky

#4 Příspěvek od Zaky »

Stáhni si schéma, zjistíš, že pravděpodobně vadný YSUS tam stejně není. Zkontroluj na něm výkonové polovodiče, pokud budou nějaké vadné , bude zřejmě vadný i horní buffer. Dá se to opravit, pokud je to YSUS, který si myslím, existuje na něj opravná sada. Na bufferech je třeba zkontrolovat všechny IO, když bude nějaký vadný, odpráskneš si opravený YSUS znovu. Stejně tak, pokud bude nadále vadný YSUS, odpráskneš si znovu horní buffer, je to kupa legrace, opravovat tyhle Samsungy. Vyměňovat IO na bufferech chce docela grif, není to úplně snadné. Nechci být pesimistou, ale bez hlubších znalostí to neopravíš, na druhou stranu já zatím zkoušel opravit a úspěšně opravil jen 3 plasmy, takže rozhodně nejsem žádný expert a zvládnul jsem to. Čili pokud se na to cítíš, směle do toho.
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#5 Příspěvek od PeteBurns »

42" a 1024x768? Ale fuj :D
Zaky

#6 Příspěvek od Zaky »

Nemusíš to vidět zase tak černě, mám plasmu 50" s rozlišením 1280x720 a rozhodně není problémem rozlišení, ale ten hnus, co vysílají v MPEG2, méně komprimované streamy jsou ze čtyř metrů koukatelné úplně v pohodě, krutě zkomprimované programy jsou ovšem úplně strašné. Full HD je jinde, to beru, ale za ty peníze mi to vzhledem k valné většině úrovně vysílaného obsahu opravdu nestojí. Nejlepší TV je vypnutá TV, to je můj názor :-)
Každopádně tazatel, pokud na to má schopnosti, má příležitost se na té telce něco nového naučit, a o tom to je.
Akneri1

#7 Příspěvek od Akneri1 »

Zaky píše:Stáhni si schéma, zjistíš, že pravděpodobně vadný YSUS tam stejně není. Zkontroluj na něm výkonové polovodiče, pokud budou nějaké vadné , bude zřejmě vadný i horní buffer. Dá se to opravit, pokud je to YSUS, který si myslím, existuje na něj opravná sada. Na bufferech je třeba zkontrolovat všechny IO, když bude nějaký vadný, odpráskneš si opravený YSUS znovu. Stejně tak, pokud bude nadále vadný YSUS, odpráskneš si znovu horní buffer, je to kupa legrace, opravovat tyhle Samsungy. Vyměňovat IO na bufferech chce docela grif, není to úplně snadné. Nechci být pesimistou, ale bez hlubších znalostí to neopravíš, na druhou stranu já zatím zkoušel opravit a úspěšně opravil jen 3 plasmy, takže rozhodně nejsem žádný expert a zvládnul jsem to. Čili pokud se na to cítíš, směle do toho.

Stahnout schema,ale kde ? Kdyby byl odkaz tak to by bylo fajn,a jsem spis takovej ten radioamater co kdyz vydi prasklej kondik tak urcite neni problem vymena,nebo propalenej tistak,a jine,ale co je horni buffer,YSUS,a IO,nevim,nebo IO=INTEGROVANY OBVOD? :-)
Mam pocit ze bude v haji toto viz foto.
Přílohy
Tišťák.jpg
(68.7 KiB) Staženo 225 x
Naposledy upravil(a) Akneri1 dne 26 lis 2014, 16:58, celkem upraveno 1 x.
KUBO

#8 Příspěvek od KUBO »

Na opravu potrebuješ skúsenosti a vedomosti. Ak si trúfaš, prajem veľa šťastia. Je to chassis F51A:

http://www.scribd.com/doc/37114383/PS42A4
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Zaky

#9 Příspěvek od Zaky »

Akneri1 píše:Stahnout schema,ale kde ? Kdyby byl odkaz tak to by bylo fajn,a jsem spis takovej ten radioamater co kdyz vydi prasklej kondik tak urcite neni problem vymena,nebo propalenej tistak,a jine,ale co je horni buffer,YSUS,a IO,nevim,nebo IO=INTEGROVANY OBVOD? :-)
Mam pocit ze bude v haji toto viz foto.

Foto je kde? Podle dotazu buď nejdřív hodně studuj, nebo si to radši nech od někoho opravit. Na hledání dokumentace slouží Google, to je ta nejjednodušší část.
Akneri1

#10 Příspěvek od Akneri1 »

Zaky píše:Foto je kde?
Akneri1

#11 Příspěvek od Akneri1 »

Google znam a zkousel jsem ledas co ,ale moc jsem neuspel :-)
Přílohy
17-3045801698.jpg
(21.86 KiB) Staženo 170 x
Akneri1

#12 Příspěvek od Akneri1 »

uZ JE TO V SERVISU SNAD SE DO 2000,- VEJDU :-)
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“