titan-vlastni zkusenost
Moderátor: Moderátoři
titan-vlastni zkusenost
- Přílohy
-
DSC00215.jpg- (245.2 KiB) Staženo 135 x
- Jarous
- Kontaktovat uživatele:
http://sk.wikipedia.org/wiki/Tit%C3%A1n_(prvok)
Hlavní znak je při broušení odlétávají jasné jiskřičky štěpící se ještě na konci letu.
- serviceman
Jodr píše:chrom nebo nickel
To je nikl, nickele
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Jo a wolfram je u nich tungsten (slovo původem ze švédštiny), nicméně u nás je to nikl a pod Tatrama nikel.Jodr píše:MetalGod píše:Jodr píše:chrom nebo nickel
To je nikl, nickele
Jj vím, přeci se někdo chytil, i když v angličtině je nikl nickelem zcela běžně...
Spíš bych ale místo toho použil kobalt, má krásně namodralou barvu.
— Winston Churchill
Prej se tady něco na ten způsob používalo snad někdy v 50. letech u dopravních značek. Radioaktivní zářič (možná β-zářič) + luminofor, značky po hóóóóódně dlouhou dobu svítily. A jejich výrobci a montéři zcela nepochybně taky. Nejspíš to měly i hodinky v ciferníkách, tam se prej používalo radium.
Jinak kobalt je k nalezení v molekule důležitýho vitamínu, a sice kobalaminu (B12).
— Winston Churchill
stejně nevohnu a navíc se to blbě vrtá.
p32 píše:Jodr píše:Z titanu mám pouzdro a náramek nejmenované značky hodinek.
Ne, nemáš to z titanu, máš to z něčeho jiného, ale ten titan je na tom nanesený. Je to zcela fuk, je to jen pro informaci.
Hodinky nejsou z tržnice a že by ve švajcu švidlovali s materiálem? První hodinky jsem tahal 19let prakticky nonstop, řemínek a pouzdro netknuté, rovněž safírové sklíčko původní. Teď jsem pořídil druhé v novějším designu z téhož materiálu. Mimoto mám i obroučky brýlí s nápisem Titan na straničkách. Skla v nich mám již třetí v pořadí a tahám je denně. Co už obroučky zažily by mohly vyprávět.