Výber starších HDD do ntb
Moderátor: Moderátoři
Výber starších HDD do ntb
Z tých Hitachi neviem. Samozrejme by som radšej použil väčší 120GB, ale má raz toľko nabehané ako ten 80GB.... Neviem tiež, čo znamená ten veľký počet udalostí otrasov a čo znamená ten počet chybných čítaní (má ho aj WD). Tiež sú tam udalosti s cieľom realokovania sektorov, čoho dôležitosť taktiež nepoznám. Zaujímali by ma teda názory na výber.
Ďakujem vopred za všetky rady.
- Přílohy
-
Hitachi 80GB.jpg- (148.55 KiB) Staženo 119 x
-
Hitachi120GB.jpg- (154.87 KiB) Staženo 110 x
-
WD 320GB.jpg- (144.82 KiB) Staženo 133 x
Myslel som, že pôjde o nejaké dlhšie skenovanie, toto je to čo som mal dostať, alebo je potrebné mať zakúpený iný HD Sentinel ?
- Přílohy
-
WD320GB - HD Sentinel.JPG- (129.76 KiB) Staženo 113 x
Zaky píše:Umíš modifikovat SMART u mechanických disků? Poradíš, jak? Já toto docela hledal, ale nikde nenašel a považuji to za dost nesnadné. U SSD je to něco jiného, tam update firmware SMART přepíše, to jsem již několikrát viděl.
Je to v nějakých starých DOS, Linux utilitách a umí to vymazat smart nastavit AAC a takové sračky dokonce i velikost.
(Ultimate boot CD 2.31 - konkrétní název programu si z hlavy nepamatuji)
Takže ze 60GB disku uděláš 120.
Funguje to skoro na všechny disky.
Aj tak by ma zaujímalo, z rodiny mala pani NB, na ktorý určite dávala pozor, aby s ním nikde neklepla, maximálne ho tak mohla prenášať spustený z kolien na stôl a naopak, S.M.A.R.T. jeho disku mám založený, má tiež obrovský počet udalostí otrasov, čo zaznamenáva to číslo?
A čo znamenajú tie udalosti s cieľom realokovania sektorov a počet chybných čítaní u tých mojich diskov?
Vždyť nemají za ta léta žádné provozní hodiny.
- Přílohy
-
21-prosince-2014_08-27.png- (40.22 KiB) Staženo 105 x